İstanbul Pazarlılar Derneği yardım için seferber oldu

İstanbul Pazarlılar Derneği yardım için seferber oldu.

GÜNDEM 8.02.2023 09:23:05 169 0
İstanbul Pazarlılar Derneği yardım için seferber oldu

Merkez üssü Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle birçok ilden dayanışma yardım ve destekler sürüyor.

AFAD ve Kızılay’ın yanı sıra deprem bölgelerine STK’ler, siyasi parti temsilcilikleri ve belediyelerden yardım yağıyor.

İstanbul'da faaliyet gösteren Rize Pazarlılar Birliği Derneği yaptığı çağrı ile kısa zamanda üç kamyon dolusu temel yaşam ve gıda ürünlerinin toplanarak deprem bölgesine ulaştırılmasını sağladı.

İstanbul Pazarlılar Derneği ’de Depremzedeler için yardım kampanyası başlattı. Başkan Mustafa Atar, “ilk kafile tırımızı hayırlısı ile gönderdik.2.tırımız içinde çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

İstanbul Hasanpaşa'da bulunan Birliğin merkezinde toplanan Bebek Bezi, Battaniye, Kadın Peti, çocuk ve yetişkin kıyafetleri, Çizme, Bot, İlaç, Isıtıcı gibi temel ihtiyaç malzemeleri birlik gönüllüleri tarafından paketlenerek araçlara yüklendi. Yola çıkartıldı.

İstanbul Pazarlılar Derneği Başkanı Mustafa Atar yaptığı açıklamada şunları söyledi.

“Deprem bir felaket elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ülkemiz için çok üzücü bir olay. Herkesin seferber olması lazımdı ve de oldu. Derneğimizin amaçlarından biri de bu zaten Sosyal yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak. Sağ olsun arkadaşlarımız canla başla çalışıyorlar. Derneğimizde malzemeleri koyacak yerimiz yok. Sevkiyata başladık. İnşallah devamı gelecek. Yeter ki onlara ulaşabilelim gidelim yardım yapalım. Elimizden gelen ne varsa yapacağız.”

Başkan Atar, “Herkesin yardımlarınız bekliyoruz. Bundan sonraki yardımlarımız Gıda ve Konserve üzerine olacak. İnşallah oradaki kardeşlerimiz kurtulur ve bizde her türlü maddi ve manevi yardımı yapalım” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı