İL BAŞKANI ALİM RİZE BASINININ SORULARINI CEVAPLADI

AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim Rize’de görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelerek, Rize’nin gündemine dair soruları cevapladı.

GÜNDEM 10.09.2022 11:39:13 48 0
İL BAŞKANI ALİM RİZE BASINININ SORULARINI CEVAPLADI

Çay sezonu ve Çay Kanunu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Alim “Bu sene hükümetimizin devletimizin almış olduğu politikalar doğrultusunda çok güzel verimli bir çay sezonu geçirdik. Hemen hemen hiç kimsenin itiraz edemeyeceği ÇAYKUR açısından da özel sektör açısından da müstahsil açısında da verimli bir sezon geçirdik. Çay kanunu biliyorsunuz meclis kapanmadan önce gündeme gelmişti şimdi Ekim Ayında Meclisin açılmasıyla birlikte yeniden gündeme gelecek. Komisyonda değerlendirilecek biliyorsunuz çay kanununda ilimizin üç milletvekili ve bölge milletvekillerinin imzaları bulunuyor. Ekim ayında Meclisin açılması ile birlikte tekrardan komisyonda değerlendirilecek. Her zaman şunu ifade ediyoruz müstahsilin hemşerilerimizin üreticinin özel sektörün ve ÇAYKUR’un hepsinin memnun olacağı güzel bir kanun oluşacak buna inancımız tamdır. Geldiği zaman Çay fiyatının belirlenmesi noktasında ulusal çay konseyi bilgisi geçiyordu. Bununla alakalı tepkiler oluşmuştu onunda güncellenerek düzeltilerek, oradaki maddenin belki de farklı düzenlemeler yapılarak komisyonda tekrardan konuşulacak.

Rize Artvin Havalimanı büyük devasa bir proje

Rize-Artvin Havalimanı’nın, Rize’nin almış olduğu muhteşem yatırımlardan bir tanesi olduğunu ifade eden Alim, “Büyük, devasa bir proje. Bunun için Cumhurbaşkanımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu havalimanının küçük, basit bir havalimanı olarak düşünülmemesi lazım. Öyle bir havalimanı değil. 14 Mayıs’ta muhteşem bir törenle açıldı. Rize Artvin havalimanının açılışı Rize tarihinde görülmemiş bir kalabalıkla gerçekleşti. Resmi kayıtlara göre 70 bin kişi diye ifade edildi ama gelip yer bulamayanlar, alanın dışında kalanlarla 80-90 bin kişilik bir kalabalıkla, Rize tarihinin görülmemiş bir coşku, heyecanı ile birlikte hemşerilerimizin müthiş bir teveccühüyle gerçekleşen büyük bir yatırım. Açıldığı günden bugüne kadar, sefer sayılarının ve illerin az olmasına rağmen 300 bin yolcuya hizmet vermiş. Fazla olsa bu sayı daha da artacaktır. Eylül ayı itibari ile Ankara’ya haftanın 3 günü sabah seferleri de başladı. Eylül sonu itibari ile ise her gün bu seferler sabah ve akşam olarak devam edecek. İzmir ve Bursa seferleri de inşallah başlayacak. Yurt dışı seferleri de kısa bir zaman içerisinde başlayacak. Bu havalimanı bambaşka bir misyonu, sorumluluğu olan bir havalimanı. Havalimanımız çok yakın zamanda bambaşka bir yoğunlukla, tanınamayacak bir hale gelecek inşallah” ifadelerini kullandı. “Şehir Hastanemiz beş yıldızlı otel konforunda bir hastane olacak inşallah”

İl Başkanı Alim Şehir hastanenin devam eden çalışmalarıyla ilgili olarak “Şehir hastanemiz biliyorsunuz şu anda dolgusu yapılıyor. Dolgusu yılsonuna kadar tamamlanacak inşallah. Şu anda %80 leri geçmiş durumda. Dolgusunun tamamlaması ile birlikte hızlı bir şekilde ihalesi yapılıp hemen üs yapı imalatına başlanacak. Büyük bir hastane beş yıldızlı otel konforunda bir hastane olacak inşallah. Belki de sadece ilimizde değil, sağlık turizmi alanında da istifade edeceğimiz çok güzel bir hastane olacak inşallah” ifadelerini kullandı.

“Rize’nin bambaşka bir çehreye kavuşacağı bir döneme gireceğiz inşallah”

Lojistik merkezin çok önemli bir proje olduğunu ifade eden İl Başkanı Alim “Lojistik Merkez bizim için önemli tamamlanmasıyla birlikte lojistik merkez denizden, havalimanı ve inşallah sonrasında raylı sisteminin devreye alınması ile birlikte ilimiz hakikaten bir cazibe merkezi haline gelecek. Bütün ulaşım akslarının olduğu şehirlerarası, ülkeler arası bağlantı noktası halinde cazibe merkezi haline gelecek bambaşka bir hüviyete kavuşacak. Lojistik merkezle beraber İyidere İkizdere arasındaki yolun tamamlanması, Ovit Tüneli ve o güzergahta Organize Sanayi bölgesinin olması. Organize Sanayi Bölgesinin İkinci etap çalışmaları kamulaştırma bitti altyapı çalışmaları başlıyor inşallah. Organize Sanayi bölgesinin birinci etabı ful dolu, ikinci etapta da talepler yüksek. Bizler Ovit Tüneli çalışmalarını

aynı zamanda Kırık ve Dallıkavak tünellerinin dahi çalışmaların ne aşamada olduğunu takip ediyoruz o yol bağlantılarını olması ve o yol bağlantılarının tamamlanması ile birlikte Ovit Tüneli İkizdere İyidere yolların olması ile birlikte Lojistik merkez güzergâhta organize Sanayi bölgesi arkadan bağlantılar belki Zengezur hattından geçen Hazar Denizi’nden Orta Asya’ya ulaşacak bir aksın Rize’ye ulaşması Rize hava yoluyla deniz yoluyla raylı sistemle Rize’nin hakikaten bambaşka bir çehreye kavuşacağı bir döneme gireceğiz inşallah bütün bunları AK Parti iktidarları yaptı”dedi.

“İktidar partisi olarak övünülecek bir proje”

Osman Karavin Caddesindeki Kentsel Dönüşüm Projesinin iktidar partisi olarak övünülecek bir proje olduğunun altını çizen Başkan Alim “Çok hızlı bir şekilde ilerliyor. İçerisinde hemen hemen hiçbir hemşerimizin mutsuzluğunun olmadığı bir şekilde. Çevre Şehircilik Bakanlığımız tarafından Belediyemizin kontrolünde tamamlanmak üzere gerçekten çok güzel bir çalışma. Belki de bu çalışma örnek bir çalışma olarak sonraki etaplarında belki daha rahat bir şekilde vatandaşlarımızın kendi taleplerinin olacağı bir çalışma olma sinyalini veriyor. Güzel bir proje otoparklarıyla çevre düzenlemesi ile birçok insanımız tarafından açık AVM olarak da nitelendiriliyor. Hemen yine yanı başımızda millet bahçemiz çok büyük bir alan ve deniz tarafındaki kordonun taş yığınlarla değil de direk denize sıfır noktada olması ve içindeki düzenlemenin yine titizlikle ve planlı bir şekilde olması ilimize bambaşka bir görüntü kavuşturacaktır” dedi.

“Muhalefet partisi temsilcisi olmak istemezdim”

Karadeniz Sahil Yolunu şehrin arka tarafına atılmasını her zaman konuştuğunu ifade eden Alim “Bizim her zaman arzuladığımız konuştuğumuz bir konu Karadeniz sahil yolunu bir şekilde arka tarafa atmamız lazım bu kısa vadede olabilecek bir şey değil ama uzun vadede gerçekten şehrin bambaşka bir çehreye kavuşmasına etki edeceği bir yatırım olur. Karadeniz sahil yolu dağın arkasına atılarak bu yolun şehir içi geçiş yapılması aradaki bariyerlerin kaldırıldığında hemşerilerimizin istediği noktadan rahatlıkla sahile ulaşabileceği bir görüntü ne kadar güzel olacaktır. Dolayısıyla bu önemli inşallah şu mevcut projelerin tamamlanmasıyla birlikte gündeme alabiliriz. Biliyorsunuz AK Parti Rize’ye devasa projeler yapmaya alıştı bunlardan bir tanesi de Allah’ın izniyle inşallah bu olur. Şu anda ilimizin tamamında baktığımız zaman hakikaten her alanda çalışmalar devam ediyor. Şöyle bir empati kurduğunda şu konjonktürde muhalefet partisi temsilcisi olmak istemezdim. Onların da işi zor hakikaten böyle bir iktidar partisi varken tüm noktalara değinen açık alan bırakmayan. Herkesin hemen hemen arzu ettiği zihninden geçirdiğini ortaya koyan gerçekleştiren bir parti olarak diğer partilerin işi çok zor gerçekten” dedi.

“Bizimkisi böyle zikzaklarla devam eden bir safahat, yolculuk”

2023 yılında yapılacak Milletvekilliği Genel Seçimleri ile ilgili Milletvekili adayı olacak mısınız ? Şeklinde yöneltilen soruya ilişkin “Asla şuraya talibim, buraya talibim tarzında bir ifademiz olmaz” diyen İl Başkanı Alim “Bu zamana kadar da olmamıştır. Ama bize verilen hiçbir görevden de kaçmamışızdır.” diyerek şunları kaydetti: “ Ama yarın ne getirir ne götürür onu bilemem. Beni şahsen birçoğunuz biliyorsunuz, birçoğunuzla da hukukumuz vardır. 20 yıldır siyasette olan bir kişiyim ve başladığımda bayrak asarak başlamışım bu işe. Bunu yaparken kabul edersiniz o duygularla başlayan bir kişi yarın bir gün 20 yıl olur 30 yıl olur sonrasında ben şu olurum bu olurum gayesiyle başlamaz. Tamamen saf duygularla temiz duygularla inandığı bir doğru vardır, bir davası vardır. O doğrultuda hizmetini yapmak gayesiyle koşar. Rabbime şükürler olsun bizler de gece gündüz dur durak bilmeden bu koşumuzu sürdürdük. Ve 20 yıl geçti. Bu süreçte geriye şöyle bir baktığımızda gençlik kolu temsilciliği, gençlik kolu başkanlığı, merkez ilçe yönetim kurulu üyeliği-başkanlığı, il başkan vekilliği ve bu süreç hani böyle anlatılınca silsile yoluyla yukarıya doğru giden bir şekilde değil. Bazen hani konuşuluyor hedef, hedef olması. Hedefi olan insan bir silsile koyar yukarıya doğru bunu devam ettirir. Bizimkisi böyle zikzaklarla devam eden bir safahat, yolculuk. İl başkanvekili iken biliyorsunuz tekrardan merkez ilçe başkanlığına dönen bir süreç var. Merkez ilçe başkanıyken belediye özel kalem müdürlüğüne gidilen bir süreç var. Bunların hiçbiri hani ben belediye özel kalem müdürü olayım derken kendi talebimle olmamıştır.

Belediye özel kalemi olmak istiyorum demedim. Ya da merkez ilçe başkanlığı bizim talebimiz değildi. Tekrardan dönmek bizim talebimiz değildi. Bu partinin tüm kademelerinde görev aldım. Gençlik yılları bu partide geçen birisi olarak partinin disiplinini, terbiyesini gayet iyi bilen, alan, özümseyen ve omuriliğine kadar işleten birisi olarak bu teşkilat içerisinde bu davada bize nerede hangi görev verilirse o göreve talip oluruz. Gençlik kolu başkanı iken de hep ifade etmişimdir, genç kardeşlerimize de hala ifade ederim. Bizim teşkilatımızın da düsturu budur esas. Yeri geldiğinde sağına soluna bakmadan bir adım öne çıkar ama yeri geldiğinde de kalabalıklar içerisinde kendisini kaybettiren bir anlayışa sahip oluruz. Asla şuraya talibim buraya talibim tarzında bir ifademiz olmaz bu zamana kadar da olmamıştır. Ama bize verilen hiçbir görevden de kaçmamışızdır. Çünkü biz bu davayı bambaşka saiklerle sahiplenmişiz. Bambaşka boyutta. Birçok şeyden fedakârlıklar yaparak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu fedakârlıklar içerisinde yarın şu mevki olur, şu makam olur diye bir husus bir durum asla yoktur” dedi.

“Bizim için aslolan teşkilatın birlik ve bütünlüğü”

İl Başkanı Alim, tek gayelerinin Rize’ye ve hemşehrilerine hizmet olduğunu kaydettiği açıklamasında şöyle devam etti: “4 yılı aşkın süredir il başkanlığı görevim devam ediyor. Eğer bu görevimizi layıkıyla yapabildiysek ne mutlu bize. Tek gayemiz hemşehrilerimize, ilimize eğer faydalı olabiliyorsak bu konuda bir bilgi birikimiz, bir donanımımız varsa bunu aktarabilmek. Bütün koşularımızı, yorulmamızı bu uğurda yapabilmek. Benim bir hedefim, bir gayem var. 2023 seçimlerinde tüm gönlümle, tüm arzumla şunu istiyorum. Rize’den 3 tane milletvekilimizin AK Partili milletvekili olması. 2024’te bambaşka bir arzum var. 2024’te Rize’deki tüm belediyelerin AK Partili belediye olması. Şöyle bir arzum var 21 yıl Rize’de iktidar partisi il başkanı AK Partiliydi. Rabbim inşallah nasip eder bir 21 yıl daha bir 30 – 40 yıl daha Rize’de iktidar partisi il başkanı AK Partili isim olur. Böyle bir hedefim var, böyle bir arzum var, Rabbimden böyle bir duam var, inşallah böyle olur. Yoksa biz kalkıp ta kendimize ufacık siyasi bir hedef koyarak bu hedefe ulaşmak için koca bir teşkilatı, büyük bir kesimi peşimizden koşturacak kadar gaflette, delalette olan birisi değiliz. Böyle bir duruşa da sahip değiliz. Buna sahip olanlar olabilir, bu doğrultuda hareket etmek isteyenler olabilir, kendi hırsında, hırsıyla hareket edip geçmişte oldu bunlar teşkilatın birliğini, bütünlüğünü önemsememiş olanlar olabilir ama bu bizi bağlamaz. Bizim için aslolan teşkilatın birlik ve bütünlüğü. Teşkilatın birlik ve bütünlük içerisinde önümüzdeki ilk seçim olan 2023 seçimlerine hazırlanması ve Allah’ın izniyle de zaferle bu seçimden çıkılması. Bizim bütün hedefimiz, bütün gayemiz bu doğrultudadır diğer konular esasında bizi pek ilgilendirmiyor.”dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI