İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU YUSUFELİ'NDE

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 17 Mart 2021 tarihinde yangın afeti geçiren Dereiçi Köyü’nü ve Yusufeli yeni yerleşim yerini ziyaret etmek için Yusufeli ilçesine geldi.

GÜNDEM 21.01.2023 16:25:53 137 0
İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU YUSUFELİ

Hayati Akbaş

YUSUFELİ-İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 17 Mart 2021 tarihinde yangın afeti geçiren Dereiçi Köyü’nü ve Yusufeli yeni yerleşim yerini ziyaret etmek için Yusufeli ilçesine geldi.

Bakan Soylu programına Dereiçi Köyü ziyareti ile başladı. İnşaat sahasındaki incelemelerin ardından köy sakinleriyle sohbet eden İçişleri Bakanı Sn. Süleyman Soylu, çalışmaları yerinde görmek istediğini belirterek 'Allah'a şükür evler hemen hemen bitmiş, samanlıklar da bitti, ahırlar... Eksiğimiz ne var ona bakacağız, eksiğimiz varsa onu da tamamlarız Allah nasip ederse.' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Köylerde öyle evler yapılacak ki bundan sonra gelecek nesiller o evleri örnek alsın.' dediğine dikkati çeken Bakanı Süleyman Soylu, şöyle devam etti: 'Yapılacak evler bundan sonra örnek olarak o evler üzerinden yürüsün. Allah razı olsun, Çevre, Şehircilik Bakanı'mızla birlikte Türkiye'nin neresinde afet olursa, nerede böyle yangın olursa ki inşallah olmaz, olmuş ise şu ana kadar evleri sadece sosyal konut değil yani öyle en alt vasıftan değil, neredeyse en üst vasıftan yapmaya çalıştık ki vatandaşımıza yakışan, insanımıza yakışan bir husus meydana gelsin, bir sonuç meydana gelsin. Allah'a hamdolsun burada da böyle birçok ev ve ahır yapıldı, inşallah bundan sonra diğer taraflar da aynı noktaya ulaşır.'

Bakan Soylu, daha sonra Dereiçi İlkokulu'nu ziyaret ederek öğrencilere karne dağıttı.

Dereiçi Köyünden sonra Yusufeli yeni yerleşim yerinde esnaf ziyareti gerçekleştiren Bakan Soylu Cuma namazı öncesinde ana cadde üzerinde bir çay ocağında oturarak vatandaşların taleplerini dinledi. Gelen taleplerden sonra Bakan Soylu ilgili birimlere talimat vererek sorunların en kısa sürede ivedilikle çözülmesi gerektiğini söyledi.

Bakan Soylu Cuma namazı sonrasında cami önünden yaptığı açıklamada” Hayırlı Cumalar diliyorum. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını getirdim. Kıymetli Yusufelililer tüm talepleri dinledim ilgili kurumlara gereken talimatları verdim. Hem Tarım Bakanımızla hem de Çevre Şehircilik Bakanımızla görüştük. Onlarla da gerekli mutabakatlara vardık. Allah’ın da yardımı ile hiç bir şeyi eksik bırakmayacağız. Doğalgaz talebinizin olduğunu biliyoruz. Doğalgaz da inşallah Mayıs veya Haziran ayında gelerek ilçemize bağlanacak.” dedi.

Bakan Soylu Cuma namazı sonrasında yeni ilçe de açılan 3 işyerinin de açılışını yaptıktan sonra ilçeden ayrıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ziyaretini değerlendiren Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, ”Sayın Bakanımızı ilçemizde misafir ettik. Öncelikle yoğun programının arasında bizlere vakit ayırarak buraya geldiği için teşekkür ediyorum. Sayın Bakanımıza ilçemizde gördüğümüz eksik ve yarım kalan işlerden bahsettik. Kendisi de sağ olsun büyük dikkatle konuları tek tek takip ederek gereken talimatları verdi. İnşallah Sayın Bakanımızın talimatları sonrasında tüm eksiklikler en kısa sürede giderilerek süreç tamamlanmış olacak. Sayın Bakanımıza ziyaretleri için tekrar teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI