“HAYVAN OTELİ (AHIRLAR) PROJESİ HAYIRLI OLSUN”

Yusufeli Belediyesi tarafından inşa edilen Hayvan Oteli (ahırlar) ilçe merkezinde büyükbaş hayvancılık yapan vatandaşlara kiralama usulü ile dağıtıldı.

GÜNDEM 20.01.2023 13:23:04 34 0
“HAYVAN OTELİ (AHIRLAR) PROJESİ HAYIRLI OLSUN”

Hayati Akbaş

YUSUFELİ-Yusufeli Belediyesi tarafından inşa edilen Hayvan Oteli (ahırlar) ilçe merkezinde büyükbaş hayvancılık yapan vatandaşlara kiralama usulü ile dağıtıldı.

“HAYVAN OTELİ (AHIRLAR) PROJESİ HAYIRLI OLSUN”

Yusufeli Belediyesi tarafından inşa edilen Hayvan Oteli (ahırlar) ilçe merkezinde büyükbaş hayvancılık yapan vatandaşlara kiralama usulü ile dağıtıldı.

Yusufeli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Mehmet Akıllı Başkanlığında oluşturulan inceleme heyeti Yusufeli İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri ve mahalle muhtarlarımız ile birlikte ilçe merkezindeki tüm ahırları tek tek gezerek tespitlerde bulundu. Yapılan tespitler sonrasında eldeki mevcut ahırlar hayvan sayısına göre dağıtıldı. Buna göre 5 ve 6 adet üzeri hayvan bulunan kişilere 1 ahır verilirken, 1,2 ya da 3,4 adet hayvanı bulunan kişiler ise ikişerli ortak ahır kullanımı şeklinde eşleştirildi.

Yapılan çalışmayı değerlendiren Yusufeli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Mehmet Akıllı,” Yusufeli Barajı sonrasında mevcut ilçede hayvancılık faaliyeti yapan hemşerilerimizin ahırları su altında kalacak olması sebebiyle hayvancılık faaliyetlerine devam edebilmeleri için Belediye olarak ahır yapımı çalışması başlatmıştık. Ahırların inşaat çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. Buna eş zamanlı olarak bizlerde Yusufeli Kaymakamlığımızın oluru ile oluşturduğumuz komisyonla birlikte sahada ahırları tek tek gezerek hayvan tespiti yaptık. Yaptığımız tespitler sonrasında elimizde bulunan ahırları en uygun şekilde dağıtarak hemşerilerimizin taleplerini karşılamış olduk. Bu çalışmanın bu aşamaya gelmesindeki emeklerinden dolayı Sayın Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Ahır çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığını ifade eden Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin,” Yusufeli Barajı nedeniyle mevcut ilçe merkezimiz tüm eklentileri ile beraber su altında kalacak. Tabi su altında kalacak olan yerlerin yerine yenilerini inşa etmek için TOKİ ve DSİ hummalı bir çalışma içerisinde idiler. Bizde Yusufeli Belediyesi olarak işin neresinden tutabilirizin hesaplarını çok önceden yapmıştık. Geldiğimiz noktada ahırlar konusunun bizim halletmemiz gereken bir konu olduğunu gördük. Vakit kaybetmeden yürüttüğümüz çalışmalar sonrasında önce alanlarını oluşturarak üst yapı çalışmalarına başladık. Şuan ise %95’i bitme noktasına geldi. Ekiplerimizin sahada tespitleri sonrasında da ahırları en uygun olacak şekilde hemşerilerimize dağıttık. Ahır çalışmamıza Boğacılık yapan vatandaşlarımızın talepleri ile devam ediyoruz. En kısa süre içerisinde onları da tamamlayarak kullanıma sunacağız. Ahır çalışmasındaki desteklerinden dolayı DSİ 26. Bölge Müdürümüz Sn. Celal Tokalak’a ve ekibine teşekkür ediyorum. Ayrıca ilçemizde ki hayvancılık faaliyetlerini daha üst seviyeye çıkarmak için Mandıra çalışmamıza da önümüzdeki süreçte başlayacağız” dedi.

Yusufeli Belediyesi, yeni Yusufeli’ni birlikte inşa ediyoruz sloganı ile başladığı süreçte birçok çalışmaya imza attı ve toplumda eksik görülen noktaları kendi imkânları ile tamamlamış oldu.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI