Hatay'ın başarılı öğrencisi Rize'ye geliyor

Hatay Kırıkhan'da bulunan Rize Çadırkenti'nin başarılı öğrencisi Sidra Mirzo (16) liselere giriş sınavlarına Rize'de hazırlanacak. Beyin cerrahı olmak isteyen Sidra'nın annesi Nurhan Mirzo kızını Rizelilere emanet ett

GÜNDEM 12.04.2023 09:50:44 42 0
Hatay
Haber: Arzu ERBAŞ

Rize Valiliği öncülüğünde Rize Belediyesi, Kaymakamlıklar, ilçe ve belde belediyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının katkıları ile Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde kurulan Rize Çadır Kenti’nde 48 gündür misafir edilen orta okul 8. sınıf öğrencisi Sidra Mirzo eğitimine Rize'de devam edecek.
Girdiği sınavlarda Türkiye dereceleri elde ederek gösterdiği başarı ile dikkat çeken Mirzo, Hatay'da yaşanan deprem sonrası hayatını devam ettirdiği Rize Çadırkentin'de,bir ziyareti sırasında Rize Valisi Kemal Çeber'in de dikkatini çekti. Vali Çeber, Sidra'nın lise giriş sınavı hazırlıklarına Rize'de devam etmesi için ailesinden izin aldı. Rize'de okulu ve kalacağı yer hazırlanan Sidra Mirzo Hatay'daki Rize Çadırkenti'nden ayrılarak Rize'ye hareket etti.

'Hedefimden asla şaşmayacağım'

Beyin cerrahı olmak isteyen Sidra Mirzo çok heyecanlı olduğunu belirterek ' Yaşanan deprem bütün planlarımızı değiştirdi. Yaşadığımız yerlerden ayrılarak çadır kentinde kalmaya başladık. Burada da derslerime çalışmaya devam ediyorum ama yeterli olmuyor. Rize Çadırkentine gelen Rize Valisiyle tanıştım. Rize'ye gelmek ister misin? diye sorunca ailem ve benimde isteğimle eğitimime Rize'de devam ederek sınava orada girmeye karar verdim. Deprem nedeniyle bütün yaşantım değişti ama hedefimden asla şaşmayacağım. Beyin cerrahı olmak istiyorum.benim için mücadele eden herkese teşekkür ediyorum' dedi.

'Kızım Rizelilere Emanet'

Sidra'dan ayrılmak zorunda kaldığı için üzgün olduğunu belirten anne Nurhan Mirzo' eğitimine Rize'de devam etmesi zor bir karar oldu. Ancak onun iyiliği ve geleceği için alındı bu karar. Onunda isteği ile burada bizden yardımlarını esirgemeyen Rizelilerin yanına gönderiyoruz. Buruk bir ayrılık. Kızımız Rizelilere emanet' şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı