Haftanın Ayet ve Hadisi

Haftanın Ayet ve Hadisi

GÜNDEM 14.08.2017 13:20:01 31 0
Haftanın Ayet ve Hadisi

AYET

“Kim Allah'a ve Peygamber'e itaat ederse işte onlar, Allah'ın kendilerine nimet verdiği Peygamberler, (hakikatten hiç sapmamış) Sıddıklar, (Allah yolunda hayatını vakfeden ve canını imanına şahid kılan) Şehitler ve (İslam'ın emir ve yasaklarına uyan) Salihlerle beraber olacaklardır. İşte onlar ne güzel arkadaştır!”

Bu, Allah’ın bahşettiği büyük lütuftur. Bilen olarak Allah yeter.”(Nisa: 4/69-70)

Hadis-i Şerif

'Kişi sevdiği ile beraberdir.'(Buhari, Edeb, 96)

Biliyor muydunuz?

Kölelikten Hz. Peygamber (sav) tarafından azat edilen ve serbest bırakılmasına rağmen Hz. Peygamber’in (sav) yanından ayrılmayı bir an bile düşünmeyen Sevban’ın bir sorusu üzerine nazil olmuştur bu ayetler.

Bir gün Hz. Peygamber (sav) Sevban’ın durumunu beğenmez. Sevban’ın yüzü asık, beti benzi solmuştur. Derin bir hüzün içindedir. Hz. Peygamber (sav) anlamaya çalışır sahabesini. Sıkıntılı halinin sebebini sorar. Sevban der ki:

“Ya Rasulellah! Senden kısa bir müddet ayrılıp eve gidince hemen yüreğimde derin bir hüzün meydana geliyor. Bu kadarcık bile bir zaman ayrı kalmaya dayanamıyorum. Sonra birden ahiretteki durumumuz aklıma geldi. Acaba biz cennete gidebilecek miyiz? Gitsek bile sen Peygamberler makamında olacaksın seni görebilecek miyiz? İşte beni bu hale getiren bu durumdur.”

Hz. Peygamber (sav) bir müddet cevap vermedi. Bu arada Cebrail aleyhisselam bu ayetleri indirince Sevban’ı çağırarak bu müjdeyi verdi.

Rabbim hepimizi Kendisine ve Rasulüne gerçek manada itaat eden ve ahirette bu güzel insanlarla komşuluk makamına erişenlerden eylesin hepimizi…


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI