Günlük masrafı 4 bin lira

Rize Pazarlı hayvan bakıcısı Mehmet Telatar(53), günlük masrafının 4 bin lira olduğunu söyledi.

GÜNDEM 13.03.2022 12:49:59 115 0
Günlük masrafı 4 bin lira

PAZAR-Rize’nin Pazar İlçesinde küçükbaş hayvan besicisi Mehmet Telatar, çok zor günlerden geçtiklerini, hayvanlarını bakmakta zorlandıklarını dile getirerek sıkıntılarını şu şekilde anlattı.

İlçenin Cumhuriyet Mahallesinde hayvanlarını baktığını, kar nedeniyle otlatmakta zorlandığı için sahilde soğuksu mahallesine hayvanlarını otlatmak için gittiğini söyleyen Mehmet Telatar, “ikamet ettiğim mahallede şu an kar var. Bende hafta sonu ilçe trafiğini aksatmamak için haftada 2 gün farklı yerlere hayvanlarımı otlatmak için götürüyorum” dedi.

Telatar, Yem ve ot çok pahalandı alamıyoruz.Günlük bu hayvanlarımızın masrafa 4 bit TL dır.500’e yakın koyun ve keçim var.2 Çobanım var ve maaş ödemekte güçlük çekiyorum.Pandemi nedenliye satışlarımız da düştü.Sezon açılsa da yaylalara tekrar çıksak diye bekliyorum” ifadelerini kullandı

Çoban bulmakta zorluk çektiğini,bulunca da bu kez maaş ödemede zorlandığını ifade eden Mehmet Telatar, 'Diyarbakır'dan çoban getirdim.Bunlara maaş,yiyecek içicek bir de barınma sağlıyoruz.2 Çobanın maliyetini karşılayamayacak duruma geldim' diye konuştu.

Tarım Bakanına seslenen Telatar, “destek gelmediği takdirde hayvancılığı ancak karpostallerde göreceğiz” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI