GEDİK“OSB’YE 130 MİLYON LİRA AKTARILDI”

AK Parti Arhavi İlçe Başkanı Remzi Gedik Arhavi’ye yapılacak olan Artvin Arhavi Organize Sanayi Bölgesi hakkında açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 3.02.2023 10:17:48 109 0
GEDİK“OSB’YE 130 MİLYON LİRA AKTARILDI”

Hayati Akbaş

ARHAVİ-AKP Arhavi İlçe Başkanı Remzi Gedik Arhavi’ye yapılacak olan Artvin Arhavi Organize Sanayi Bölgesi hakkında açıklamalarda bulundu.

AKP Arhavi İlçe Başkanı Remzi Gedik, Artvin Arhavi OSB’sine 130 Milyon lira aktarıldığını kaynağın aktarılmasında en büyük emeğin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi.

Gedik ayrıca Artvin’de coğrafi olarak düz arazi bulmanın zor olduğunu OSB için seçilen arazinin çok değerli olduğunu ve en pahalı olan OSB arsası olacağını söyledi.

Artvin Arhavi OSB’nin iptal olduğunu, Arhavi’de yapılmayacağını, OSB’nin Kemalpaşa’da yapılacağı gibi bilgilerin yanlış olduğunu söyleyen Gedik, Arsa sahipleri çok olduğu için kamulaştırma sürecinin uzadığını belirterek “Yöre halkının, Artvin’deki girişimcilerin hiç kuşkusu olmasın yakın zamanda 3-4 ay süre içerisinde kamulaştırma işlemini bitireceğiz ve altyapı çalışmalarına geçeceğiz. 2023 yılının sonlarına doğru 2024 yılının başlarında fabrikalar kurulmaya başlanacaktır. Ben şimdiden Artvin’imize, Arhavi’mize ve Türkiye’mize hayırlı olsun diliyorum” şeklinde konuştu.

OSB’nin Arhavi’de yapılmasına karar verilmesi süreci hakkında bilgiler veren Gedik “Artvin Arhavi Organize Sanayi Bölgesi, Artvin’de OSB yapılması düşünüldüğü zaman devletimiz tarafından Arhavi’de yapılması uygun görülmüş. Buradaki bizim hemen küçük sanayimizin hemen yukarısında Yemişlik Mahallesi’ndeki düz arazide yapılmasına karar verilmiş. Tabi bu aşamaya kolay gelinmedi bu OSB’nin Arhavi’ye kazanılmasında büyük emeği geçen geçmiş dönemin belediye başkanımız Sayın Coşkun Hekimoğlu’na, geçmiş dönem ilçe başkanımız, kardeşimiz Sayın Ufuk Yıldız’a ve yine geçmiş dönem il başkanlığı yapan ve milletvekilimiz Erkan Balta’ya, yine İsrafil Kışla Beye, Arhavi Ticaret Odası Başkanına bu yetkilerimizin çabalarıyla OSB’nin Arhavi’de yapılmasına karar verilmiş” ifadelerini kullandı.

Artvin Arhavi OSB’ye yaklaşık 130 milyon lira aktarıldığını söyleyen Gedik, kaynağın aktarılmasında en büyük emeğin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu belirterek “Malumunuz coğrafi yapı olarak kıt bir memleketteyiz, hele ki düz arazi bulmak zor. Bundan dolayı seçilmiş arazi çok değerli arazi. Türkiye’deki OSB’lerde belki de en pahalı olan OSB arsası olacaktır. O yüzden kamulaştırma süreci biraz daha uzun sürdü. Ama araya pandemi dönemi girmesine rağmen ekonomik darboğaza girmemize rağmen son bir yıl içerisinde OSB’ye yaklaşık 130 milyon lira bir rakam aktardık. Bu kaynağın aktarılmasında tabii ki en büyük emek tabili ki dünya liderimiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük emekleri vardır” dedi.

Artvin Arhavi OSB’nin iptal olduğunu, Arhavi’de yapılmayacağını, OSB’nin Kemalpaşa’da yapılacağı gibi bilgilerin yanlış olduğunu söyleyen Gedik, Arsa sahipleri çok olduğu için kamulaştırma sürecinin uzadığını belirterek “Artvin Arhavi OSB’si durdu, Artvin Arhavi OSB’si yapılmayacak, Artvin Arhavi OSB’si iptal olacak Kemalpaşa’ya yapılacak diye bir sürü kamuoyunda yalan yanlış bilgiler verildi. Bunların doğru olmadığını yanlış olduğunu bütün Arhavi halkı takip etmektedir. Kamulaştırma açısından Türkiye’nin en pahalı arsası üzerinde OSB kurmak üzereyiz. Kolay ilerlemiyor elbette ama hak sahipleri çok fazla, onlara tebligatların gitmesi, ulaşması baya zaman alıyor. Ama yöre halkının, Artvin’deki girişimcilerin hiç kuşkusu olmasın yakın zamanda 3-4 ay süre içerisinde kamulaştırma işlemini bitireceğiz ve altyapı çalışmalarına geçeceğiz. 2023 yılının sonlarına doğru 2024 yılının başlarında fabrikalar kurulmaya başlanacaktır. Ben şimdiden Artvin’imize, Arhavi’mize ve Türkiye’mize hayırlı olsun diliyorum” şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI