Çermeşk Yaylasında ÇÖP topladı.4 Saat sırtında taşıdı

Çevre ve doğa dostu Akif Uçar, Rize’nin Pazar İlçesinde sahillerde ailesiyle birlikte topladığı çöplerle çevreye saygınlık kazandırmaya devam ediyor.

GÜNDEM 17.08.2022 09:45:56 149 1
Çermeşk Yaylasında ÇÖP topladı.4 Saat sırtında taşıdı

Çevre ve doğa dostu Akif Uçar, Rize’nin Pazar İlçesinde sahillerde ailesiyle birlikte topladığı çöplerle çevreye saygınlık kazandırmaya devam ediyor.

Uçar, bir süre önce tarihi ÇİHA Kalesine hafta sonu giderek etrafa saçılan çöpleri toplayarak ilçe merkezine getirdi. Olay ulusal basında da yer aldı.

Çamlıhemşin İlçesine bağlı Başköy Ortaklar Yaylası’na 3 kilometre mesafedeki Çermeşk Yaylası’ndan yürünerek ulaşılan ve 3 bin metre yükseklikteki göl yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgi odağı olmaya devam ediyor.

UÇAR; ŞİMDİ İSE 3 BİN RAKIMLI YAYLADAYDI

3 Bin rakımlı gölde çöp topladı.

Çamlıhemşin İlçesine bağlı Çermeşk yaylası gölüne günü birlik çıkan gezgin ve doğa dostu Akif Uçar, gölün çevresindeki çöpleri poşete doldurarak 3 km sırtına taşıyıp aracını park ettiği Çermeşk yaylasına taşıdı. Uçar, “sizleri duyarlı olmaya çağırıyorum. Bu güzelim doğayı kimsenin kirletmeye hakkı yok. Lütfen çöplerinizi burada bırakmayın” diyerek ziyaretçilere 3 bin rakımlı gölden mesajlar yolladı.

ÇERMEŞK GÖLÜ(3000)

Rize’nin en güzel göllerinden biri olan Çermeşk, yeşil-lacivert rengiyle görenleri büyüler. Başköy Ortaklar Yaylası’na 3 kilo-metre mesafedeki Çermeşk Yaylası’ndan yürünerek ulaşılabilir. 3000 metre yükseklikteki göl, Çermeşk Yaylası-Çermeşk Gölü-Kevut Yaylası-Cimil Yaylası rotasını izleyen eski göç yolu üzerindedir. Çermeşk Gölü’nün güneyinde Karagöl ile birlikte üç göl daha görebilirsiniz.


Anahtar Kelimeler:
sinan
17.08.2022 10:35:16
nasıl olur da insan bu güzel doğada çöpünü pisliği bırakır olacak iş değil akif abiye teşekkürler zoru başarıyor

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI