ÇAYKUR’DAN BAYRAM ÖNCESİ ÜRETİCİLERİ SEVİNDİREN ÖDEMELER

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından kamuoyuna yapılan açıklamada, Bu yılın ikinci sürgün yaş çay alımları devam etmekte olup şu ana kadar 150 bin ton, genel toplamda ise 394 bin ton çay alımı yapılmıştır.

GÜNDEM 27.07.2020 13:06:34 24 0
ÇAYKUR’DAN BAYRAM ÖNCESİ ÜRETİCİLERİ SEVİNDİREN ÖDEMELER

Haber: Bayram Ali Kavalcı

Haziran ayında üreticilerimizden almış olduğumuz 140 bin ton yaş çayın bedeli olan 457 Milyon TL’nin ödemelerine bugün itibariyle (27 Temmuz 2020 Pazartesi) başlanılmış olup, ödemeler üç gün içerisinde tamamlanacaktır. Yine Bayram öncesinde; Mayıs ayında alınan organik çay fark tutarı olan 15 Milyon TL’nin ödemeleri ise arife günü yapılacaktır.

Ayrıca daha önce Bayram Arifesi ve Bayramın tamamında kesintisiz çay alımı ve üretimi yapacağımızı beyan etmemize rağmen üreticilerimizden gelen yoğun talepler doğrultusunda Bayramın birinci günü üreticilerimizden çay alımı ve fabrikalarımızda işlenmesi hususunu tekrar değerlendirmeye aldık, çay alımlarının yapılıp yapılmayacağı noktasında nihai kararımızla ilgili en kısa sürede açıklama yapılacaktır. Bilindiği gibi üreticilerimizin ilgili banka hesaplarına yapılan ödemeler, bir sonraki gün çekilebilmektedir, şeklinde açıklandı.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı