ÇAY GÜBRESİ KULLANILMASINDA BİLİNEN YANLIŞLAR

ÇAY GÜBRESİ NASIL VERİLMELİ ? ÇAY GÜBRESİ KULLANILMASINDA BİLİNEN YANLIŞLAR

GÜNDEM 8.02.2022 10:17:57 234 0
ÇAY GÜBRESİ KULLANILMASINDA BİLİNEN YANLIŞLAR
RİZE-Ülkemizde tarım söz konusu olduğunda en çok gündeme gelen konulardan biri de sektörün vazgeçilmez girdisi gübre oluyor.
Ve özellikle Doğu Karadeniz Bölgesinin can damarı olan Çay tarımında gübre konusu büyük önem taşıyor. Çay bitkisinin büyümesi gelişmesi ve kaliteli sürgün verebilmesi için zamanında, uygun gübreleme yapılması gerekiyor.
Rize'de yayın yapan ÇAY TV de canlı yayına katılarak Üreticilere Gübreleme konusunda bilgiler veren Prof Dr.Turan Yüksek ile Prof.Dr.Fatih Seyis Gübreleme ile ilgili şunları söylediler.

TOPRAĞA NE VERİRSENİZ SANA ONU GERİ VERİR
Milyonlarca üreticinin başlıca geçim kaynağı olan Çay’da verim ve kalitenin daha fazla artırılması için neler yapılabilir üzerinde çalışmalar yapılıyor. Ancak doğru bildiğimiz birçok yanlış bu durumun önüne geçiyor. RTEÜ Peyzaj mimarlığı öğretim üyesi Prof. Dr. Turan Yüksek’in söylediği gibi “toprağa ne verirseniz sana onu geri verir”…
Prof. Dr. Turan Yüksek böyle söyledi ve özellikle kimyasal gübrenin yağışlı havalarda hızla yıkandığını belirtti. Yüksek, bu nedenle gübrelemede asgari iki farklı zamana dikkat çekti.

YANLIŞ GÜBRELEME ÜRETİCİNİN CEBİNE ZARAR VERİR
RTEÜ Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Fatih Seyis de yanlış gübrelemenin üreticinin cebine zarar verdiğini söyledi.Bölgede sürdürülebilir çay tarımında söz sahibi olabilmek için çay teknoloji mühendisliği büyük önem taşıyor.

NOT; Detaylı açıklamalar  hocalarımız tarafından üreticilerimizin bilgilendirilmesi amacıyla https://www.kackar53.com/ da yapılacaktır.

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı