ÇAY ÇARŞISI BAYRAMA HAZIRLANIYOR

Ramazan ayında durgun bir sezon geçiren Çay Çarşısı şeker bayramına hazırlanıyor. Çarşı,bayramda yerli ve yabancı çok sayıda ziyaretci bekliyor.

GÜNDEM 8.04.2023 10:03:32 54 0
ÇAY ÇARŞISI BAYRAMA HAZIRLANIYOR
ÇİĞDEM HACIFAZLIOĞLU
Rize sahil dolgusu üzerinde 9 bin 500 metrekare alanda geçen yıl hizmete açılan Çay Çarşısı, ramazan bayramına hazırlanıyor. Yıl ortasında açılmasına rağmen oldukça yoğun ilgi gören çay çarşısı şubat ayında ülkede yaşanan deprem felaketi ve ramazan ayı dolayısıyla önceki aylara göre durgun geçiirdiği sezonu ramazan bayramında telafi etmeyi hedefliyor

Çay Çarşısının bölgenin en dikkat çeken destiasyon noktalarından biri olduğunu kaydeden Çay Çarşısı Genel Müdürü Hasan Önder misafirlerine daha iyi hizmet verebilmek için yeni sezona yeniliklerle gireceklerini söyledi.

Önder ' Çarşımız seyahat acentelerinin yeni destinasyonu ve yeni durak alanı. Yılın yarısında açılmamıza rağmen memnun edici bir ilgi ile karşılaştık. Şubat ayında ülkemizde yaşanan büyük depremin sosyolojik ve psikolojik etkisi ve de ramazan ayından dolayı bir süredir durgun bir süreç geçiriyoruz.Ancak bu durgunluğun bayramda değişeceğini biliyoruz.Seyahat acenteleri ile yaptığımız temaslar bunu gösteriyor.Bayramda deprem bölgesinde ki turizm hareketlilğinin Karadeniz'e kayacağına ve bu açığımızı kapatacağımıza inanıyoruz.Tüm işletmelerimiz bayram için hazırlıklarını yapyor'dedi

Dünya basınında ciddi bir şekilde yer bulmaya başladıklarını ifade eden Önder sözlerini şöyle sürdürdü ' Çarşımız çay iel ilgili pek çok alanda hizmet veriyor.Türk çayı için, çay sektörü paydaşları için önemli bir yatırım yapıldı. GUİNNES rekorlar kitabında yer almayı planlıyoruz. Bu planlama ,Türk çayının dünyada tanınmasında önemli rol oynayacaktır.

Geçen yıl Mayıs ayında açılan Çay Çarşısı içerisinde yapılan 30 metre yüksekliğinde ki ince belli çay bardağı ziyaretçiler ve fotoğrafcılar tarafından büyük ilgi görüyor.

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı