BAYRAMOĞLU HASTA YATAĞINDAN, OVİT, KIRIK DALLIKAVAK TÜNELLERİNİ GEZDİ

Erzurum’un tanınmış siyaset ve gönül insanlarından olan, Tahsin Bayramoğlu 2 yılı aşkındır tedavisi devam eden sağlık sorunlarına rağmen halen aklı fikri, Ovit tünelinden sonra yapımı devam eden, Erzurum Kırık ve Dallıkavak tünel

GÜNDEM 1.12.2021 16:14:54 139 0
BAYRAMOĞLU HASTA YATAĞINDAN, OVİT, KIRIK DALLIKAVAK TÜNELLERİNİ GEZDİ

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

Erzurum İli ve ilçesi İspir sevdasının yanında, komşu ili Rize sevdalısı da olan, Tahsin Bayramoğlu ilerlemiş olan yaşına ve yaşamakta olduğu sağlık sorunlarına rağmen, Erzurum’un komşuları, Rize, Bayburt, Erzincan, Trabzon, Ağrı, Artvin illerinde devam eden tünel, yol, baraj gibi önemli projelerin yapımını hasta yatağında takip etmeye ve ilgililerle bilgi alışverişinde bulunmaya devam ediyor.

Kış mevsiminin artık yüzünü gösterdiği Erzurum da, kar, yağmur ve soğuk demeden beraberinde Erzurum Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden, ESKER A.Ş. Genel Müdürü Baran Zahit TÜRK ile birlikte Erzurum dan İspire gelerek Ovit tünelinin, Rize girişi ve Erzurum çıkışını gezerek incelemelerde bulundu.

Burada bir açıklama yapan, Erzurum eski İl Genel Meclis üyesi Tahsin BAYRAMOĞLU, “Bütün siyasi ömrümü, Rize, İspir, Erzurum, Ovit dağı tünelinin yapılması noktasında sağlığımı da hiçe sayarak her iki ilin, devlet yöneticileriyle, İlgili bakanlıklarla, siyasetçilerimizle, Kamu bürokratlarıyla, STK’larla Ovit tünelinin yapımı için yıllarca yoğun görüşmeler yaptım. Tünelin yapımı için yıllarca televizyonlarda ve gazetelerde açıklamalarda bulundum. Oluşturduğum gündemlere karşı devlet büyüklerimiz, siyasetçilerimiz ve bürokratlarımızla müşterek çalışmalarda bulunduk. Ve sayın kıymetli Cumhurbaşkanımız sayesinde bir asırdır konuşulan Ovit tüneli sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan talimatıyla 5 yıl gibi yakın bir sürede hizmete girmiş oldu. Bu tarihi yatırım sayesinde, iki komşu ilimiz Erzurum ve Rize arasındaki ulaşım 3 saate düşmüş oldu. Yıllarca devam eden bu gönüllü ülkeme, memleketime ve milletime olana sevda mücadelemin sonunda çok şükür Ovit tünelinin açılışını görmek nasip oldu. Şimdi rabbimden duam yapımı devam eden Kırık ve Dallıkavak tünellerinin seneye hizmete girmesini görmek nasip olur inşallah. Doğu Anadolu illerimizle, Doğu Karadeniz illerimizi kısa sürede birbirine kavuşturan ve yüzlerce kilometreyi kısaltan bu yolların ve tünellerin yapımı sayesinde bölge illerimizin ekonomisi ve refahı hızla artacaktır. İyidere Lojistik merkezinde hizmete alınmasıyla tablo çok daha iyi duruma çıkacak, bu merkezinde hizmet veremeye başlamasıyla Ovit tünelinin önemi sayesinde komşu ilkelerle ülkemizin ekonomisinde önemli gelişmeler olacaktır. “ şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI