Başkan Festivale davet etti

Başkan Vasfi Kurdoğlu vatandaşları ve çevre İl ve İlçelerdeki vatandaşları Arhavi Festivaline davet etti.

GÜNDEM 19.07.2022 11:36:40 27 0
Başkan Festivale davet etti

Necmettin Numanoğlu

ARHAVİ-Arhavi'de bu yıl 48'incisi düzenlenecek Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali için hazırlıklarında sona gelindi. Festival komitesini oluşturan sivil toplum kuruluşları ile kamu kurumu yöneticileri, 27-31 Temmuz tarihleri arasında yapılacak festivalde geleneklerin yaşatılacağı ve artık festivalin vazgeçilmezi olan kültürel yarışmalar, çeşitli branşlarda spor müsabakaları ve akşamları da müzik eğlence programları gerçekleştirilecek.

Buna göre, festivalde gündüz hamsili ekmek ve laz böreği gibi yemek yarışmalarının yanı sıra hızar ile odun kesme, fındık ve mısır ayıklama ile çay toplama yarışmalarının düzenlenmesine karar verildi.

27 Temmuz Çarşamba günü Atatürk anıtına festival çelengi konulması ve ardından kortej yürüyüşü ile başlayacağı açıklandı.

Festival süresince akşamları da Arhavi Gösteri merkezinde düzenlenecek konserlerde etkinliklerde Aleyna Tilki ve İrem Derici konseri ile final yapılacak.

Konserlerde Aydın Kurtoğlu, 30 Temmuz Cumartesi akşamı, Gurup İmera, 29 Temmuz Cuma akşamı, Turan Ustabaş, 29 Ağustos Cuma akşamı, Ali Baran, 29 Temmuz Cuma akşamı, Ünal Sofuoğlu, 30 Temmuz Cumartesi akşamı, Tolga Kurdoğlu, 31 Ağustos Pazar akşamı, DJ Murat Özgen, 29 Ağustos Cuma akşamı DJ performansıyla Arhavi Festivalinde olacak.

Başkan Vasfi Kurdoğlu festival hazırlıklarını büyük oranda tamamladıklarını ifade ederek hemşerilerinin festival nedeni ile ilçelerine gelecek misafirlerine en güzel ev sahipliği yapacaklarına kalben inandığını ifade ederek, çevre il ve ilçelerden vatandaşları da Arhavi’ye festivallerine davet etti.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI