Başkan Basa’dan Deniz dolgusu, Kentsel dönüşüm, Çöp alanı, Pazar’a Okul açıklaması

Başkan Basa’dan Deniz dolgusu, Kentsel dönüşüm, Çöp alanı, Pazar’a Okul açıklaması

GÜNDEM 31.10.2022 14:01:01 31 0
Başkan Basa’dan Deniz dolgusu, Kentsel dönüşüm, Çöp alanı, Pazar’a Okul açıklaması

PAZAR-Pazar TSO’nun Havalimanında yaptığı toplantıda Pazar’ın sorunları ele alındı.

Belediye Başkanı Dr. Ahmet Basa, İlçe Başkanı Adem Yıldız, TSO başkanı Neşet Çakır, İl Genel Meclisi Üyeleri Rasim Çorbacı ve Recep Üst ile birlikte Ankara’ya giderek Bakanlıklarda bir dizi görüşmelerde bulundular.Yapılan ziyaretlerde ele alınan konular hakkında katılımcılara hitap eden Başkan Basa şu ifadelere yer verdi.

DENİZ DOLGUSU

İki Bakanla görüştüklerini dile getiren başkan Basa, 10 yıldır yapılması için uğraştığımız Deniz dolgusunun önünde liman engeli olduğu için yapılamıyordu. Biz bunun liman kalkmadan da olabileceğini anlattık. Konu hakkında karayolları 6 aylık bir çalışma yaptı.” Dedi.

ÇED RAPORU HAZIRLANIYOR

Yapımı Havalimanı’nındın dolayı geciktiğinin altını çizen başkan Basa, Tekrar konuyu ele aldık.3 bu konu üzerine çalışma yapılıyor. Şimdilerde ÇED raporu hazırlanıyor. Trabzon Bölge Müdürlüğüyle irtibata geçip programa aldıracağım” diye konuştu.

PAZAR’A ÖZEL OKUL

Basa, daha önce TOOB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun Pazar ilçesine yapılması Okul yapılması için verdiği sözü de hatırlatarak, konu hakkında şunları söyledi. Milli Eğitim Bakanımız ile konuyu tekrar görüştük. TOOB bu parayı başka bir yatırımda kullanılmasını önerdi ve Pazar’da “ÖZEL EĞİTİM OKULU” yapılması gündeme geldi.14 derslik olacak okul sadece Pazar’a değil bölgeye de hizmet verecek. Bu konu hakkında Milli Eğitim Bakanımız bize söz verdi” dedi.

FEN LİSESİ’NİN DIŞ KAPLAMASI YAPILACAK

Başkan Basa, Pazar Fen Lisesi’nin dış kaplamasının yapılmasını bakana ilettiğini ve olumlu karşılandığını, kısa sürede yapılacağı sözünü de aldık dedi.

ÇÖP ALANI YERİ

Hemşin yolu üzerinde Spor sahası olarak tahsis edilen Çöp yeri artık aslına uygun hale getirilecektir diyen başkan Basa, 7 aydır biz çöpümüzü Trabzon’a nakil ediyoruz. Buranın yapımı tamamlandığında gençlerimiz sportif faaliyetlerini daha güzel ortamda yapacaklardır” ifadelerini kullandı.

HAVA ALANINA KADAR BİSİKLET VE YÜRÜYÜŞ YOLU

Belediye meclisinde de gündeme gelen bu konu hakkında çalışmalara hız verdiklerini söyleyen başkan Basa, Kızkulesi’nden Havalimanına kadar bisiklet ve yaya yürüyüş yolun a ait proje çalışmamız bitti. İhaleye çıkacağız” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Uzun süredir ilçenin olmazsa olmazlarından olan ve bugüne kadar hala başlanılamayan Kentsel dönüşüm için başkan Basa şunları söyledi.

İlk olarak eski belediye iş hanının yapımıyla başlayacağız. Buradaki vatandaşlarımızı mağdur etmeyeceğiz. Ön görüşmelerimiz tamamlandı. Her türlü desteği vereceğiz. Proje btti.15 gün içinde bire bir çalışmayı başlatacağız “ dedi.

TSO’nun yaptığı toplantıda hatipler tarafından el alınan en önemli konu “PAZAR” için birlik ve beraberliğin önemli olduğu, ortak çalışmanın yapılması ve Belediye Başkanının öne geçerek öncülük yapmasının ve diğer STK ve kurumlarında bu konularda ortak görüşünün alınması öne çıktı. Bu böyle olduğunda ise her türlü yatırımın Pazar ilçesine kazandırılacağı önemle dile getirildi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI