ASMA KÖPRÜ TEMEL ATMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Borçka Belediyesi tarafından İsmet Acar Yaşam Vadisi Asma Köprü yapım işi temel atma töreni düzenlendi.

GÜNDEM 16.03.2023 10:35:49 98 0
ASMA KÖPRÜ TEMEL ATMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Hayati Akbaş

BORÇKA-Borçka Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan İsmet Acar Yaşam Vadisinin temeli atılmaya başlandı. Gündoğdu Mahallesi ile Aksu Mahallesini birbirine bağlayacak olan İsmet Acar Yaşam Vadisi Asma Köprüsün temel atma töreni düzenlendi.

Borçka Belediyesi tarafından İsmet Acar Yaşam Vadisi Asma Köprü yapım işi temel atma töreni düzenlendi.

Borçka Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan İsmet Acar Yaşam Vadisinin temeli atılmaya başlandı. Gündoğdu Mahallesi ile Aksu Mahallesini birbirine bağlayacak olan İsmet Acar Yaşam Vadisi Asma Köprüsün temel atma töreni düzenlendi.

İsmet Acar Yaşam Vadisi Asma Köprü yapım işi temel atma töreninin açılış konuşmasını CHP İl Başkanı Orhan Atan gerçekleştirdi. Atan, göreve geldiği ilk günden bugüne çalışmalarıyla hiç kimseyi ayırmadan herkese açık olan, küçük büyük herkesin sevgisini kazanan Belediye Başkanı Ercan Orhan’ı yürekten kutlayarak başladığı konuşmasında “Bugün burada Borçka’mıza prestij katacak bir temel atma törenindeyiz. Borçka Belediyesi'nin son 3-4 yılda altyapı üst yapı çalışmaları sosyal kültürel faaliyetleri herkes tarafından takdir edilmektedir. Bizler de bundan mutluluk duymaktayız Borçka Belediye Başkanımıza, ekibine, çalışma arkadaşlarına başarılar diliyorum. Daha güzel yarınlarda sizleri ile tekrar birlikte olma umuduyla hepinize iyi çalışmalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Atan’ın konuşmasının ardından İYİ Parti İl Başkanı Yusuf Sağlam konuşma yaptı. Sağlam yaptığı konuşmada “Bugün güzel insan Borçka Belediye Başkanımız Sayın Ercan Orhan Bey'in güzel bir icraatına şahitlik etmek, yapılacak olan işin temelinde, temel atma töreninde bulunmak üzere buradayız. Öncelikle şahsım ve arkadaşlarım adına hepinize en kalbi duygular ile selam ve saygılar sunuyorum. Ercan Başkan güzel bir insan, çok eskiden beri tanırım hizmetleri de güzel bu hizmet Borçka’mıza çok yakışacak. Sen bu vesile ile bu hizmete imza atan katkı veren başta Belediye Başkanımız olmak üzere kıymetli ekibine, çalışanlarına, özellikle de Artvin’imizin geneli olan her vesileyle Artvin'in ve Borçka'nın yanında olan değerli iş adamımız İsmet Acar Bey'e huzurlarınızda teşekkür ediyorum ve bu hizmetin Borçka’mıza ve Artvin'imize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Temel atma töreninde son konuşmayı Belediye Başkanı Ercan Orhan gerçekleştirdi. Orhan, Borçka’da ihtiyaç olan ve yıllardın Çoruh Nehri ile çeşitli dereler üzerinde bulunan geçişi sağlayan, kendilerine bir kültür değeri olarak katılan asma köprülerin hem turizm açısından hem de turizm destinasyonu açısından önemli bulduklarını açıklayarak “Sayın İsmet Acar Bey'in katkıları ile bugün sizlerle beraber burada çalışmalar yapmak ve sizlerle birlikte olmak çok gurur verici, hepinize teşekkür ediyorum. Tabii ki Belediye Başkanı olunca belediyenin yapması gereken birçok iş vardır, belki zaman zaman istemeden de olsa kırdığımız arkadaşlarımız da olabilir, ama hizmette sınır yoktur. Her zaman hizmet için elimizden geldiğince bütün çabayı sarf etmeye devam ediyoruz. 31 Mart 2019'dan itibaren her gün Borçka’ya ne katabiliriz, Borçka için neler yapabiliriz diye sürekli projeler ve çalışmalar içerisindeyiz” dedi.

Yıllardır Borçka'da bir altyapı sorunu olduğunu, bu yüzden Borçka’lıların birçok sıkıntı yaşadığını, toz toprak içerisinde kaldıklarını, zaman zaman belediyeye

kızdıklarını, kırıldıklarını dile getiren Orhan, “Ama artık sona geliyoruz. İnşallah çok yakın bir zamanda temiz suyumuzu da içeceğiz. Borçka’da temiz yerlerde de birlikte gezeceğiz ve Borçka daha da güzel daha da yaşanabilir ve konforlu hale gelecek. Bunu ben Belediye Başkanı olarak yapmadım, biz hep beraber yaptık. Birlikte yapmak için bütün fikirlere açık olduk, herkesi dinledik ve çaba sarf ettik. Şu anda burada bulunuyoruz ve burası bir yaşam vadisi, burası bir Borçka’lının nefes alabileceği araç trafiğinden uzak, Çoruh kenarında adeta bir Avrupa kenti şekline dönüşecek bir yer. Yıllardır hep söylenmişti ben daha önce Hastane Caddesi'nde oturuyordum, oradan bu bölgeye gelmek için çok yol kat ediyorduk. Ama şimdi yolu kısalttık yani Aksu Mahallesi ile Gündoğdu Mahallesi'ni buluşturduk. Daha da kısa süre içerisinde belki de burada kamu kurumlarına daha rahat bir şekilde ulaşımımızı sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Ercan Orhan konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Biliyorsunuz altyapı çalışmaları şehrin içerisinde bitmek üzere, üst yapı çalışmaları yine bitmek üzere, yol genişlemeleri yaptık, birçok yerde duvar yaptık, birçok yeri güzelleştirdik ve hala daha bunlara devam ediyoruz. Bir de meydan projemiz var; Meydanda biliyorsunuz bir yuvarlak alanımız vardı, orayı kaldırdık, güzel Borçka’ya yakışır bir şekilde çalışma yapacağız. Bunları bizim için yapıyoruz, Borçka’nın prestiji için, geleceği için yapıyoruz. Bunun yanında kreş projemiz var. İsmet Acar Sosyal Tesisleri’nde bildiğiniz gibi çocuklarımızın eğitimi ve gelişimi açısından son derece olumlu bulduğumuz kreş çalışmamız var. Bu projeyi de kısa bir süre içerisinde faaliyete sokacağız.

Durmadan, yılmadan elimizden geldiğince ekonomik koşullar dahilinde çaba sarf ediyoruz gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Bildiğiniz gibi nehirlerimiz, derelerimiz üzerinde yapılan birçok köprü vardı, barajlar nedeniyle köprülerimiz sular altında kaldı. Ayrıca turizm açısından da bir farkındalık yaratan köprülerimizi burada da inşa etmek için toplandık ve inşallah kısa bir süre içerisinde bitirip sizlerin huzuruna ve hizmetine sunacağız. Bu bölge atıl duruyordu, buranın Borçka’ya açılması ve Borçka halkının buradan faydalanmasını düşündük ve çok da güzel oldu. Özellikle okullar bölgesi olması nedeniyle son derece önemsediğimiz bir bölge burası. İnşallah kısa zamanda biter ve hep beraber buradan faydalanırız.

Köprü çalışması bittikten sonra burada yeşillendirme yapılması, oturma alanlarının yapılması, belki de bir müzik sisteminin konması gibi projelerimiz de var. Bir de Aksu Mahallesi tarafında köprü biraz daha dereye yakın bir taraftaydı, orada da Sayın Kaymakamımızın girişimleri ile bir kültür merkezi, bir kütüphane yapımına başlanacak. Yakın bir zamanda inşallah köprü ile beraber kütüphanemizi de kültür merkezimizi de daha aktif bir şekilde kullanmaya başlayacağız.”

Temel atma törenine Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, Arhavi Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu, Hopa Belediye Başkanı Taner Ekmekçi, Kemalpaşa Belediye Başkanı Ergül Akçiçek, DİSK/Genel-İş Artvin Şube Başkanı Selim Bilgin, CHP İl Başkanı Orhan Atan, İYİ Parti İl Başkanı Yusuf Sağlam, CHP Borçka İlçe Başkanı Vehbi Yılmaz, Murgul İlçe Başkanı Mehmet Durmuş, Arhavi İlçe Başkanı Erkan Özyazıcı, Hopa İlçe Başkanı Şükrü Aydemir, Kemalpaşa İlçe Başkanı Taner Çakır, SOL Parti Borçka İlçe Başkanı Ömer Çatan, İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Murat Bilir, İYİ Parti Borçka İlçe Başkanı Recep Çırak, Saadet Partisi Borçka İlçe Başkanı Servet Şamlı, Borçka Ticaret Odası Başkanı Eşref Merttürk, Borçka Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Muhammet Özkurt, Borçka Şoförler Odası Başkanı Nusret Kambur ve STK’lar, çok sayıda Borçka halkı katıldı.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı