Askerlik Şubesi yıkıldı

Pazar Askerlik Şubesi 8 Aralık 2018 tarihinde Kaymakamlık hizmet binasının giriş katına taşınmasından sonra atıl durumda bulunan eski bina 20.12.2022 Salı(bugün) itibarıyla yıkılıyor.

GÜNDEM 20.12.2022 11:05:37 815 0
Askerlik Şubesi yıkıldı

PAZAR-Pazar Askerlik Şubesi 8 Aralık 2018 tarihinde Kaymakamlık hizmet binasının giriş katına taşınmasından sonra atıl durumda bulunan eski bina 20.12.2022 Salı(bugün) itibarıyla yıkılıyor.

Binlerce kişinin hatırlarını geçmişten günümüze taşıyan ve nereye giderse gitsin gittiği her yere bu hatıraları taşıyan Pazar ve çevre ilçelerde yaşayan insanlara çok önemli ve unutulmaz hizmetler sunan Pazar’ın en önemli ve değerli yapısı yıkılıyor.

02 Ocak 1926 tarihine kadar Çoruh iline bağlı olan Pazar ilçesi Çoruh ilinin kaldırılmasından sonra kurulan Rize ilinin TEK ilçesi olup, başlangıçta ilçe merkezinde kiralık bir binada faaliyet gösteren ve 21 Ekim 1958 tarihinde Pazar İlçesindeki yerine taşınıp Askerlik Şubesi olarak hizmet v ermeye başladı.

2018 yılında bu kez Kaymakamlık binası giriş katına taşınan eski Askerlik şubesine ait arsa Milli Eğitim Bakanlığına devir edildi. Milli Eğitim Bakanlığınca hazırlanmakta olan okul Projesi tamamlandığından ilçeye  bölgeye hizmet verecek 14 derslik modern bir Özel eğitim uygulama merkezi  yapılacak.

Kurulduğunda Pazar, Hemşin, Ardeşen, Fındıklı ve Çamlıhemşin ilçelerine hizmet veren Askerlik Şubesi, 1993 tarihinden sonra Fındıklı hariç, Pazar, Hemşin, Ardeşen ve Çamlıhemşin ilçelerine yeni yerinde hizmet vermeye devam ediyor.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI