72. GELENEKSEL YUSUFELİ KARAKUCAK GÜREŞLERİ SONA ERDİ.

72. Geleneksel Yusufeli Karakucak Güreşlerinin Başpehlivanı Tokatlı Rıza Yıldırım oldu.

GÜNDEM 1.11.2022 19:48:24 29 0
72. GELENEKSEL YUSUFELİ KARAKUCAK GÜREŞLERİ SONA ERDİ.

Hayati Akbaş

YUSUFELİ-72. Geleneksel Yusufeli Karakucak Güreşleri 30 Ekim Pazar günü yapılan güreşler ile tamamlandı. 72. Geleneksel Yusufeli Karakucak Güreşlerinin Başpehlivanı Tokatlı Rıza Yıldırım oldu.

Yusufeli Kaymakamlığı, Yusufeli Belediyesi ve Yusufeli Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü koordinesinde, tarihi Yusufeli Er Meydanında bu sene son kez düzenlenme özelliğini taşıyan 72. Geleneksel Yusufeli Karakucak güreşleri 30 Ekim Pazar günü kıyasıya geçen mücadelelere sahne oldu.

1 Ülke ve 10 İl’den toplamda 304 pehlivanın birincilik kürsüsüne çıkabilmek için kıyasıya mücadele ettiği ve 72.’si düzenlen güreşlerin sonrasında 20-25, minikler ve yıldızlar,35-40-45-50-55-60-65-70-75-80 ve 80-100 kg güreşlerinde dereceye girenlere ödülleri verildi.

Büyükler 60-65-70-75-80-90 güreşlerinde dereceye girenler belli oldu. Güreşlerin ardından 90-130 kg Başpehlivanlık güreşleri yapıldı. Başpehlivanlık güreşlerinde Rıza Yıldırım Başpehlivanlığı kazanırken 2’nciliği Serhat Elvan ve 3’üncülüğü de Kenan Gör ve Çağrı Girdam kazandılar.

Yusufeli Karakucak Güreşlerini değerlendiren Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin,” Ata sporumuz, karakucak güreşlerimizi düzenlemenin verdiği mutluluğu sizlerle paylaşıyorum. Yusufeli Kaymakamımız Hüseyin Kaptan, Gençlik Spor İl Müdürümüz Mustafa Demirkıran ve İlçe Müdürümüz Fatih Kırbıyık ile birlikte bugün bu organizasyona imza attık. Tribünlerin dolu olduğunu görmek ayrı bir mutluluk kaynağı oldu bizim için. Kıyasıya mücadeleler sonrasında dereceye giren tüm pehlivanlarımızı tebrik ediyorum. Bu meydanda büyük ihtimalle son festivalimizi düzenledik. Nasip olursa önümüzdeki sene yeni ilçemizde yeni arenamızda 73. Geleneksel Yusufeli Karakucak Güreşlerimizi düzenleyeceğiz. Bugün başpehlivanlık kemerini alan Rıza Yıldırım’ı, onu bu günlere getiren ailesi ve hocalarını tebrik ediyorum. Nice zaferler temenni ediyorum. Organizasyonda tüm emeğe geçenlere Komite adına teşekkür ediyorum.”dedi.

72. Geleneksel Yusufeli Karakucak Güreşlerinin Ağası Ak Parti Yusufeli İlçe Başkanı İş Adamı İbrahim Alkan oldu.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI