55 yıllık rüyaya bir destekte Kabil’den

SALVADER’in Andon İkizdere arasına tünel yapılması için başlattığı imza kampanyasına destek veren Rize eski milletvekili Ahmet Kabil “55 yıl önce yapımı düşünülen bu güzergahın ülke, millet ve bölge halkı için çok önemli ol

GÜNDEM 30.04.2023 09:46:51 86 0
55 yıllık rüyaya bir destekte Kabil’den
HABER:Arzu ERBAŞ
Rize Salarha Vadisi Yeni Şehir Kalkındırma ve Dayanışma Derneği’nin (SALVADER) Andon-İkizdere arasına tünel yapılması için başlattığı “10 bin imza” kampanyasına destekler devam ediyor. Projenin hayata geçmesi ile İspir-Erzurum ve Güneydoğu illerinden Rize'ye gelenler, Ovit Tüneli'nden çıktıktan sonra İkizdere-İyidere güzergahını takiben Rize merkeze ulaşabildiği güzergah, İkizdere-Andon arasına yapılacak 5 Km’lik tünelle 28 Km kısalacak. Projenin hayata geçmesi için imza kampanyası ile destek toplayan SALVADER’e Rize eski Milletvekili Ahmet Kabil’de tünelin yapılmasının bölge halkı için çok önemli olduğunu belirterek kampanyaya imza atıp destek verdi.

55 YIL ÖNCE DÜŞÜNÜLDÜ

Projenin yıl önce düşünüldüğünü belirten Ahmet Kabil “55 yıl önce yapımı düşünülen Andon-İkizdere tüneli o günlerde 8 km tünelin elle yapımı mümkün olmadığı düşünülerek ertelenmiştir. Rize gibi dağlık ve engebeli arazide teknik imkanların gelişmesiyle tünel delme makineleri ve yardımcı hafriyat makineleri ile tünel yapımı artık çok daha kolay olmaktadır. Rize Erzurum yolunun Salarha Deresi vadisindeki güzergahtan yapılması halinde yol 25 km kısalacak akaryakıt, araç amortismanı ve zamandan kazanılacaktır. Bu güzergahın ülke, millet ve bölge halkı için çok önemli olduğu düşünülüyor. Salarha bölgesinde 46 Köy muhtarlığı ve 2 Belde Belediye Başkanlığının iştiraki ile kurulan Salarha Vadisi Derneği (SALVADER) yöneticilerinin halkımızdan toplamaya karar verdiği imza kampanyasına katılmakla mutlu olduk. Ülkemiz için hayırlı olsun” dedi.

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI