18 Mart Çanakkale Şehitleri için anma programı

Çanakkale Şehitlerimiz için anma programları düzenlendi

GÜNDEM 19.03.2023 13:01:56 169 0
18 Mart Çanakkale Şehitleri için anma programı

ARHAVİ

Necmettin Numanoğlu

ARHAVİ-Büyük Türk Milletinin göstermiş olduğu vatan sevgisinin şahadetle imtihanı olan Çanakkale Zaferi’nin 108. yıl dönümünde, başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm gazi ve şehitlerimiz saygı ve minnetle anılıyor.

18 Mart Çanakkale Zaferi etkinlikleri kapsamında ilçemiz Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma programı düzenlendi. Törende, İlçe Kaymakamı Burak Çimşir, Garnizon Komutanı Murat Balcı, Arhavi Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Zuhrenur Yenibay, İlçe Jandarma Komutanı Engin Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Bünyamin Temur, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Tanju Özkara, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytaç Akgümüş, CHP Arhavi İlçe Başkanı Erkan Özyazıcı, İYİ Parti Arhavi İlçe Başkanı Faik Birol Atabek, Ak Parti İlçe Başkanı Remzi Gedik, ADD Arhavi Şube Başkanı Emine Hekimoğlu, kamu kurum ve kuruluşlarının daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar yer aldı.

Törende sırasıyla Arhavi Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Arhavi Belediyesi ve siyasi parti çelenkleri ile Atatürkçü Düşünce Derneği çelenginin sunumları yapıldı. Ardından saygı duruşu yapılarak İstiklal Marşımız katılımcılar tarafından okundu. Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen program günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılmasının ardından son buldu.

HOPA

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nün 108. yıldönümü dolayısıyla ilçede anma töreni düzenlendi.

Hayati Akbaş

HOPA-18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nün 108. yıldönümü dolayısıyla ilçede anma töreni düzenlendi Tören, İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşuyla başladı. Ardından Atatürk büstüne sunulan çelenklerle, günün anlam ve önemine vurgu yapıldı.

Çelenk sunma programı sona erdikten sonra, İlçe Kaymakamlığı görevini vekâleten yürüten Arhavi Kaymakamı Burak Çimşir, Gaziler Derneği'ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında gazilerle bir süre sohbet ederek, onların hatıralarını dinledi ve zaferin önemini vurguladı.

Kaymakam Burak Çimşir beraberinde protokol üyeleri ile birlikte Şehit Mustafa Magunacı’nın Kabrini ziyaret ederek dualar etti. Ardından şehit ailesini ziyaret eden Kaymakam Çimşir, onlarla bir süre sohbet ederek, her zaman yanlarında olduklarını vurgulayarak, “bu anlamlı günün anısına düzenlenen anma töreni, tarihimizin önemli bir dönüm noktasını hatırlatırken, aynı zamanda milli birlik ve beraberliğimizin de bir kez daha pekiştirilmesine vesile oldu” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI