ZİRAAT BANKASI İLE PROTOKOL İMZALADI

Artvin Çoruh Üniversitesi “Tıbbi Aromatik Bitkileriyle Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma Yolunda Artvin” Projesi Kapsamında Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü İle Protokol İmzaladı

EĞİTİM 12.11.2021 19:52:34 68 0
ZİRAAT BANKASI İLE PROTOKOL İMZALADI

Hayati Akbaş

ARTVİN-“Tıbbi Aromatik Bitkiler” alanında ihtisaslaşma çalışmaları yürüten Artvin Çoruh Üniversiteside bu alanda yeni bir proje hayata geçirildi. “Tıbbi Aromatik Bitkileriyle Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma Yolunda Artvin” isimli projenin Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü tarafından desteklenmesi kararlaştırıldı.

Ali Nihat Gökyiğit Botanik Bahçesi Uygulama ve Araştırma Merkezince Artvin Çoruh Üniversitesi adına hazırlanarak desteklenmek üzere Ziraat Bankası Genel Müdürlüğüne sunulan Tıbbi Aromatik Bitkileriyle Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma yolunda Artvin isimli proje, Rektör Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin ve Ziraat Bankası Artvin Şube Müdürü Vural Özkan tarafından imzalanan protokol ile uygulamaya konuldu.

Proje kapsamında doğadan toplanan tohum ve anaç fertler kullanılarak 17 geleneksel tıbbi bitki türünün Artvin Çoruh Üniversitesi Ali Nihat Gökyiğit Bahçesi içerisinde yer alan Tıbbi ve Aromatik Bitkiler parselinde üretim, yetiştirme, bakım ve hastalıklarla mücadele işlemleri gerçekleştirilecek.

Tıbbi-Aromatik özellikli 17 bitki türü için Artvin ilinden ve ilçelerinden öncelikli olarak engelli, genç ve kadınlar olmak üzere 36 gönüllü girişimciye ekim, dikim, yetiştirme, bakım, üretim, destilasyon ve paketleme konularında eğitim verilecek.

Prof. Dr. Özgür Eminağaoğlu tarafından yürütülecek olan projede; Dr. Öğr. Üyesi Hayal Akyıldırım Beğen, Dr. Öğr. Üyesi Emrah Yüksel, Öğr.Gör. Dr. Emine Yazıcıoğlu, Öğr.Gör. Dr. Nasibe Tekiner, Arş. Gör. Canan Açıkgöz Harşıt ve Arş. Gör. Şevval Salioğlu araştırmacı olarak görev alacaktır.

Bu proje ile 17 bitki türünün her biri için hammaddeden son ürüne İş-Akış şemalarının belirlenmesi ve Artvin özelinde Üretim Modeli oluşturulması hedefleniyor..

Proje bütçesi, Ziraat Bankası tarafından verilen 300.000 TL ve Artvin Çoruh Üniversitesi tarafından verilen 810.000 TL olmak üzere toplan 1.100.000 TL destekten oluşacak..


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI