Vali Yazıcı, 'Her şeyin başı eğitimdir

Vali Ersin Yazıcı, 'Rize'de Eğitime Nitelik Kazandırma' (RENK) projesi kapsamında Pehlivantaşı Ortaokulunu ziyaret ett

EĞİTİM 6.05.2016 10:51:32 38 0
Vali Yazıcı,
Vali Ersin Yazıcı'nın Pehlivantaşı Ortaokulu ziyaretine Yardımcısı Mehmet Kurt, İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş da eşlik etti.

Öğrencilerle yakından ilgilenen Vali Yazıcı, sınıfları gezerek, öğrencilerle bir süre sohbet etti. Okulun yöneticileri ve öğretmenleriyle de bir araya gelen Vali Yazıcı, okulun eğitim-öğretim faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

EĞİTİMDE HEDEFLER KOYDUK

Öğretmenlerle bir toplantı yapan Vali Yazıcı, ' Eğitimde başarı çıtasını bulunduğumuz noktadan daha üst seviyelere çıkarabilmek için siz öğretmenlerimize ve idarecilerimize büyük görev düşüyor. Eğitimde hedefler koyduk. Bu hedeflere sizlerin gayretleri ile ulaşacağımıza inanıyorum. Ben eğitime çok önem veriyorum. Toplumumuzun gelişmesi ve kalkınması ancak eğitimle gerçekleşir. Eğitime önem vermeyen hiçbir ülke kalkınamaz. Onun için geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın çok iyi eğitim alması gerekiyor. ' ifadelerini kullandı.

ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERMEMİZ GEREKMEKTEDİR
Başlatılan RENK Projesi sayesinde okullardaki başarının arttığını, bu artışın çocukların geleceğini de önemli yönde etkileyeceğini ifade eden Vali Yazıcı, ' Yarının büyükleri olan çocuklarımızın eğitim ve öğretimi için elimizden gelen gayreti göstermemiz gerekmektedir. Tabii ki çocuklarımızı sadece eğitim ve öğretim alanında değil, kendilerini en iyi şekilde ifade edebildikleri, bilgi ve becerileri doğrultusunda sanat, spor ve birçok alanda da kendilerini geliştirmeleri için de önayak olmamız gerekmektedir. Ancak bu şekilde çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlamış oluruz. Öğretmenlerin eğitimde kaliteyi yükseltmek adına il bazında ve ilçe bazında aktif çalışmalarını gördükçe gelecek adına mutlu oluyorum. ' dedi.

ÇOCUKLARIMIZA GEREKLİ ÖNEMİ VERİYORLAR
Öğretmenlere çalışmalarında başarılar dileyen Vali Yazıcı, ' Çocuklarımız ve gençlerimizi ne kadar iyi yetiştirebilirsek, o kadar da ülkemiz gelecekte güçlü olacaktır. Bir taraftan eğitim ve öğretim çalışması yapılırken, bir taraftan da değerlerimizin ve duygularımızın da iyi şekilde yönetilmesiyle birlikte öğretmenlerimiz ciddi bir fedakârlık ve özveri içerisinde çocuklarımıza gerekli önemi veriyorlar. Tüm Okul Müdürlüklerimiz, Kaymakamlıklarımız, Milli Eğitim Müdürlüklerimiz ve tüm camia üzerine düşeni yapmaya çalışıyor. 'dedi.

Daha sonra öğrencilerle sohbet eden Vali Yazıcı, eğitim ve özel hayatından Valilik görevine kadar birçok konuda görüş ve düşüncelerini anlattı.

İYİ BİR EĞİTİMİ KİTAPSIZ DÜŞÜNMEK MÜMKÜN DEĞİL
Toplumların en büyük gücünün insan sermayesi olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, 'Her şeyin başı eğitimdir diyerek çıktığımız RENK yolculuğunda siz değerli öğrencilerimizle bir arada bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. İyi bir eğitimi kitapsız düşünmek mümkün değildir. Onun için bugün burada kitap dağıtacağız. Bizler için önemli olan, siz değerli çocuklarımızı, gençlerimizi geleceğe iyi bir şekilde hazırlamaktır. Bu konuda gerek aileleriniz gerekse öğretmenleriniz büyük çaba göstermektedirler. Sevgili çocuklar, kendinizi en iyi şekilde geleceğiniz için hazırlayın. Eve gidince anne babalarınıza bugün okula Vali geldi, sizlere selam söyledi ve bize de kitap verdi, hep birlikte kitap okuyalım deyin.' şeklinde konuştu.

Haber: Metehan Gedik
Fotoğraflar: Hakan Dursun 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı