Vali Çeber’den RTEÜ'lü Öğrencilere Kariyer Önerileri

Rize Valisi Kemal Çeber, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen programa katılarak öğrencilerle söyleşi gerçekleştirdi.

EĞİTİM 8.04.2022 13:16:19 44 0
Vali Çeber’den RTEÜ

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programda Vali Çeber, öğrencilere kendi tecrübelerinden hareketle mülki idare amirliğini anlattı.

Mülki idare amirliğinin özünün kaymakamlık olduğunu dile getiren Vali Çeber, bu mesleğin toplumun genine işlemiş bir meslek olduğunu söyledi.

Mülki idare amirliğinin insanın karakteristik yapısıyla ilgili bir meslek olduğunu belirten Çeber, mesleği seçecek olan öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Vali Çeber, ilkokuldan itibaren hedeflediği ve karakterine uygun mesleğin kaymakamlık olduğunu ve azmederek hayalindeki mesleğe ulaştığını belirterek, “Bu mesleği seçecek olanların iletişimi yüksek seviyede ve sosyal ilişkileri güçlü aktif ve sevmeli olması gerekir.

Başarılı olmayı, ne kadar para kazanıldığı ya da bulunulan mevkiinin belirlemediğini ifade eden Vali Çeber, “Bir insan mutlu ise başarılıdır' diyerek konuşmasını tamamladı.

Söyleşi soru-cevap kısmıyla sona erdi.

Program sonunda, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman tarafından Rize Valisi Kemal Çeber’e Üniversitenin yayınlarından oluşan “Yunus Emre Mehmet Akif Armağanı” adlı dört ciltlik eser takdim edildi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI