Vali Çakır'dan Öğrenciler ve Velilere YGS açıklaması

VALİ ÇAKIR’DAN YGS MESAJI

EĞİTİM 21.03.2014 12:53:20 34 0
Vali Çakır
Vali Nurullah Çakır,23 Mart Pazar günü yapılacak YGS sınavının, huzur ve sükûn içerisinde tamamlanacağına ve öğrencilerin bu sınavı en güzel şekilde başaracaklarına inancının tam olduğunu bildirdi.

Vali Çakır, “Bilindiği gibi yükseköğretime geçiş sürecinin ilk aşaması olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 23 Mart Pazar günü yapılacaktır.

Gençlerimizin uzun ve yorucu çalışmalarının değerlendirileceği ve gelecekleri bakımından da son derece önemli olan bu sınav nedeniyle sakin ve güvenli bir sınav ortamının sağlanması gerekmektedir. Başta sınav merkezleri olmak üzere, bütün kamu kurum ve kuruluşları üzerlerine düşen sorumluluk gereği hazırlıklarını yaptılar. Öğrencilerimizin, huzur içinde sınava girebilmeleri için gerekli tüm önlemler alınarak hazırlıklar tamamlanmıştır. Vatandaşlarımızdan da her zaman olduğu gibi hassasiyetle davranmalarını, özellikle gürültü kirliliğine karşı duyarlı olmalarını bekliyoruz.

Öğretmenlerimizin özverili çalışmaları, ailelerin her türlü fedakârlıkları ile sınavlara hazırlanan öğrencilerimiz, kendilerine sunulan imkânları en iyi şekilde değerlendireceklerdir. Yoğun bir hazırlık sürecinin ardından yapılacak olan bu sınav, gençlerimizin ideallerine ulaşmaları için önemli bir aşamadır. Ancak hayatı da tek bir sınava indirgemek yanlıştır. Gençlerimizin her birinin ayrı bir değer olduğunu unutmadan, bu bakış açısı ile değerlendirilmesinin daha doğru olacağına inanıyoruz.

Geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz için çok büyük bir önem taşıyan Yükseköğretime Geçiş Sınavının ilimizde her zaman olduğu gibi, huzur ve sükûn içerisinde tamamlanacağına ve öğrencilerimizin bu sınavı en güzel şekilde başaracaklarına olan inancımızı tekrar vurgulayarak, tüm öğrencilerimize başarılar ve kolaylıklar diliyorum” ifadelerine yer verdi. 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı