Türkiye Üçüncülerinden Vali Çeber’e Ziyaret

Teknofest Karadeniz 2022'de, Türkiye üçüncülüğünü elde eden Rize Hasan Kemal Yardımcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) “Atmaca Tayfa ROV” takımı Vali Kemal Çeber’i ziyaret etti.

EĞİTİM 28.09.2022 12:36:59 35 0
Türkiye Üçüncülerinden Vali Çeber’e Ziyaret

Vali Kemal Çeber, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının koordinasyonunda, Samsun Çarşamba Havalimanı'nda düzenlenen dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST KARADENİZ’'de, üretmiş oldukları su altı araçları ile ”İnsansız Su Altı Sistemleri” yarışması kategorisinde büyük bir başarıya imza atarak Türkiye üçüncülüğünü elde eden Rize Hasan Kemal Yardımcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) Atmaca Tayfa ROV takımını makamında kabul ederek, tebrik etti.

Danışman Öğretmen Deniz Anıl Ercelep, Takım Kaptanı Naz Aktaş, Yazılım Tasarımı Sorumlusu Gökmen Kokrmaz, Mekanik Tasarım ve Üretim Sorumluları Muhammed Miraç Ofluoğlu, Muhammed Onur Ertan ve Elektrik Elektronik Tasarım Sorumlusu Tolgahan Yaşar Kuk’tan oluşan Hasan Kemal Yardımcı MTAL “Atmaca Tayfa ROV” takımına İl Milli Eğitim Müdürü Engin Emen ve Okul Müdürü Vedat Mazgal eşlik etti.

Vali Çeber, ziyarette öğrencilerle tek tek sohbet ederek, TEKNOFEST KARADENİZ 2022 de Türkiye üçüncülüğünü getiren çalışmaları hakkında bilgi alarak üretmiş oldukları su altı aracı inceledi. Vali Çeber, öğrencilerin isteği üzerine su altı aracının üzerine imza attı.

Vali Çeber, Türkiye üçüncülüğünü elde eden Rize Hasan Kemal Yardımcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) “Atmaca Tayfa ROV” takımını tebrik ederek, “Bu başarınız Rize’miz için büyük bir gurur kaynağı olmuştur. Bu projelerde emeği geçen öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi bir kez daha kutluyorum. Dünyanın hızla dijitalleştiği ve teknolojinin her geçen gün geliştiği günümüz çağında gençlerimizin yerli ve milli teknoloji üretimine ve geliştirilmesine katkı sağladıklarına şahitlik etmekteyiz. Bu durum Türkiye'nin savunma sanayinde dünyanın önemli aktörlerinden biri haline gelmesindeki en önemli faktörlerdendir. Türkiye artık, tüketen ve satın alan değil üreten ve ihraç eden olacak. Yaşanan gelişmeleri taklit ya da takip eden değil tayin eden bir ülke olacak' dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI