Tıp Fakültesi Öğrencileri Önlüklerini Giydi

RTE Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından birinci sınıf öğrencileri için Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu’nda 2017-2018 Akademik Yılı Önlük Giyme Töreni düzenlendi.

EĞİTİM 14.11.2017 14:31:57 18 0
Tıp Fakültesi Öğrencileri Önlüklerini Giydi

Törene, başta Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN olmak üzere Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İstiklal Yaşar VURAL ile Prof. Dr. Ali BİLGİN, Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Adnan YILMAZ, Üniversite Genel Sekreteri Adnan ER, Başhekim Prof. Dr. Hasan TÜRÜT, Üniversite akademik personeli, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törende bir konuşma gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, hekimliğin zor ve önemli bir görev olduğunu ifade ederek, “ Siz hekimler Allah’ın yarattığı en kutsal varlık olan insana hizmeti kendisine görev edinmiş insanlarsınız. “ dedi.

Rektörümüz, 2006 yılında kurulan Tıp Fakültesi’nin 2008-2009 akademik yılında ilk öğrencilerini aldığını belirterek, bu yıl 10. dönem öğrencileri için önlük giyme töreni düzenlendiğini söyledi.

Tıp Fakültesi’nin bu yıl 99 öğrenci aldığını belirten Rektörümüz, “ Şu anda Tıp Fakültemizde 127 öğretim üyesi ve 654 öğrenci bulunmaktadır. Fakültemiz her geçen gün gelişmektedir. Rektörlük olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Tıp Fakültemizin büyümesi ve gelişmesi için desteğimizi vermeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

Hekim adayı öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Rektör Karaman, “Mesleğinizi icra ederken ahlakı merkeze alın. Bir kişiye karşı olan düşmanlığınız sizi adaletsizliğe sevk etmesin. Müslümanlığın ahlak güzelliği olduğunu unutmayın. Hayatınız boyunca bugün giydiğiniz önlükler gibi temiz ve beyaz kalın.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Konuşmaların ardından öğrencilere önlüklerini başta Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN olmak üzere Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İstiklal Yaşar VURAL, Prof. Dr. Ali BİLGİN, Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Adnan YILMAZ, Üniversite Genel Sekreteri Adnan ER, Başhekim Prof. Dr. Hasan TÜRÜT ve akademisyenler giydirdi.

Günün anısına çekilen toplu fotoğraf ile tören sona erdi.

rteü


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI