RTEÜ’NİN YENİ RİZELİ REKTÖRÜ PROF.DR. YILMAZ GÖREVE BAŞLADI

Bu hafta başı yeni görevine başlayan RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Yılmaz’a tebrik ziyaretleri devam ediyor.

EĞİTİM 19.07.2022 13:36:15 147 0
RTEÜ’NİN YENİ RİZELİ REKTÖRÜ PROF.DR. YILMAZ GÖREVE BAŞLADI

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde iki dönem Rektörlük görevi yapan ve görev süresi dolduktan sonra, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Yüksek Öğretim Kurulu üyeliğine atanan Prof. Dr. Hüseyin Karaman’dan boşalan, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörlüğüne, 10 Haziran 2022 tarih ve 2022/301 karar ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13'üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2'nci, 3'üncü ve 7'nci maddeleri gereğince, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından RTEÜ Rektörlüğüne, Rize’nin Güneysu ilçesinden olan Prof. Dr. Yusuf Yılmaz atanmıştı. Bu hafta başı yeni görevine başlayan Rektör Prof. Dr. Yılmaz’a tebrik ziyaretleri devam ediyor.

Prof. Dr. Yusuf YILMAZ kimdir?

1978 yılında Rize'de doğdu. 1996 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesini kazandı. 2002 yılında 'Tıp Doktoru' unvanını aldı. 2002'de Tıpta Uzmanlık sınavını kazanarak Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesine girdi. 2007 yılında 'İç Hastalıkları Uzmanı' unvanını alan Yılmaz, 2008 yılında kazandığı yan dal sınavı ile Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bilim Dalı'nda yan dal uzmanlık eğitimine başladı. 2011 yılında 'Gastroenteroloji Uzmanı' oldu.

Aynı yıl 'Doçentlik' sınavını başarı ile veren Yusuf Yılmaz, 2012 yılında Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesine 'Öğretim Üyesi' olarak atandı.

Webometrics 2006 verilerine göre Dr. Yusuf Yılmaz, Türkiye'deki bilim insanları, sadece tıp alanında değil bütün bilim insanları arasında, 223. sıraya yerleşme başarısını genç bir akademisyen olarak aldı.

2017 yılında Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesine atanan en genç ‘Profesör’ olan Yılmaz, 2018 yılında dünyada 'Tıp Bilimine Yön Veren 100 Türk' arasına girdi. Standford Üniversitesi tarafından 2020 yılında yapılan araştırmaya göre, Türkiye Cumhuriyeti üniversitelerinden 195 Türk bilim insanının yer aldığı dünyadaki en iyi bilim insanları listesine giren Yusuf Yılmaz, aynı zamanda klinik tıp alanında bu listede yer alabilen 28 bilim insanı arasında iken, kendi bilim dalı olan Gastroenteroloji de ise Türkiye’den yer alan tek isim olma başarısını gösterdi.

Kaynak: RTEÜ-Haber: Bayram Ali Kavalcı


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI