RTEÜ’de Prof. Dr. Mustafa AĞIRMAN “İslam'da İnsanın Değeri”ni Anlattı

Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa AĞIRMAN, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlmi Meseleler ve Sosyal Aktiviteler Öğrenci Topluluğu’nun davetlisi olarak İlahiyat Fakültesi Prof. Dr. Sad

EĞİTİM 18.11.2014 17:59:45 65 0
RTEÜ’de Prof. Dr. Mustafa AĞIRMAN “İslam
 İslam Dini'ne göre insanın, Yüce Allah'tan bir hisse, bir nasip taşıdığını belirten Prof. Dr. AĞIRMAN sadece bu yaklaşımın bile insana verilen değeri göstermesi açısından çok anlamlı olduğunu vurguladı.

İslam'ın kaynak, içerik ve gaye açısından ele alınmasının önemine değinen Prof. Dr. AĞIRMAN dinin can, mal, akıl, nesil ve din olmak üzere beş değeri korumak amacını taşıdığını söyledi. Bu bağlamda İslam'ın ana gayesinin bütün insanlığın dünyada saadeti olduğunu belirtti. İman edip İslam'ın istediği şekilde yaşayanlar için bu gayeye ilave olarak ahiret saadeti de vadettiğini fakat bunun inanmayanların dünya saadetine bir eksiklik getirmediğini dile getirdi.

Batı dünyasında savaşın düşmanı imha etmek üzere planlandığını fakat İslam'da savaşın dahi bir ihya yani diriltme amacı taşıdığını belirten Prof. Dr. Mustafa AĞIRMAN; İslam'ın savaşçılarına 'kadınları, çocukları ve din adamlarını öldürmeyin; mahsullere zarar vermeyin' emrinin bunun bir örneği olduğunu belirtti. Kasıtlı olarak öldürmelerde kısas cezasının İslam'da insan hayatına; hırsızlıklardaki ağır cezanın insan emeğine verilen değerin göstergesi olduğunu belirten Prof. Dr. AĞIRMAN, bunların bütün insanlar için toplumsal huzur ve güven ortamı oluşmasında çok önemli bir yeri bulunduğunu ifade etti. Çoğunluğun İlahiyat öğrencilerinden oluşması dolayısıyla da Prof. Dr. AĞIRMAN öğrencilere hitaben 'sizler bu barış dininin anlatıcıları olarak topluma tadını veren tuz gibisiniz. Az ama çok önemli bir işlev görürsünüz. Bu yolda sizlere başarılar diliyorum' diyerek sözlerini tamamladı.
Konferansa Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan EFE, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman MOLLAİBRAHİMOĞLU, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Konuşmasının ardından Prof. Dr. Mustafa AĞIRMAN'a Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan EFE tarafından şilt takdim edildi. Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN'ı da makamında ziyaret eden Prof. Dr. Mustafa AĞIRMAN akşam saatlerinden Üniversiteden ayrıldı.

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı