RTEÜ Üniversitesinde Stajını Tamamlayan Gürcü Öğrencilere Sertifika Töreni Yapıldı

RTEÜ Üniversitesinde Stajını Tamamlayan Gürcü Öğrencilere Sertifika Töreni Yapıldı

EĞİTİM 18.08.2018 09:58:52 31 0
RTEÜ Üniversitesinde Stajını Tamamlayan Gürcü Öğrencilere Sertifika Töreni Yapıldı

Tiflis Devlet Tıp Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden; acil, genel cerrahi, kadın doğum ve nöroloji bölümlerinden 15 öğrenci ile göz hastalıkları bölümünden 1 öğretim üyesi 27 Temmuz-17 Ağustos tarihleri arasında, Akaki Tsereteli Devlet Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden acil, kadın doğum, anestezi ve genel cerrahi bölümlerinden 10 öğrenci ile kadın doğum bölümünden 1 öğretim üyesi 06-17 Ağustos tarihleri arasında RTEÜ Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde stajlarını tamamladı.

Eğitimlerini tamamlayan öğrenciler için Üniversite Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet İshak DEMİR, Rektör Yardımcı Prof. Dr. Adnan YILMAZ, Kutaisi Akaki Tsereteli Devlet Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrine PHAKADZE, İç Denetim Birimi Başkanı Doç. Dr. Nato ALAVİDZE, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcıları Dr. Mustafa AKSOY, Dr. Serhat TALAŞ, Tiflis Devlet Tıp Üniversitesi Öğretim Elemanı Dr. Nino JANKARASHVİLİ, Üniversite Gürcü Dili ve Edebiyatı Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Harun ÇİMKE, Rektörlük Özel Kalem Müdürü Öğr. Gör. Hasan ÖRÜCÜ’nün katılımıyla Üniversite Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu’nda sertifika töreni düzenlendi.

Törende konuşma yapan Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet İshak DEMİR, on üç yıldır Gürcü öğrencileri Üniversitemizde ağırlamaktan memnun olduğunu ifade ederek Üniversitemizde gördükleri stajın eğitim hayatlarına katkı sağlaması temennisinde bulundu.

Gürcistan’ın iki farklı ilinden staj yapmak amacıyla Üniversitemiz Eğitim ve Araştırma Hastanesine gelen öğrencileri misafir etmekten memnun olduklarını dile getiren Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Adnan YILMAZ, Üniversitemiz Tıp Fakültesi bünyesinde son teknoloji üzerine kurulan Simülasyon Merkezi’nin de mesleki eğitim bağlamında iki ülke ilişkilerine daha fazla katkı sağlayacağını ifade etti.

Kutaisi Akaki Tsereteli Devlet Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrine PHAKADZE, Rize’de ve Üniversitemizde bulundukları süre içerisinde her anlamda memnun kaldıklarını belirterek, ilişkilerimizin daha da fazla gelişmesi için üniversite olarak ellerinden gelen gayreti göstereceklerini ifade etti.

Tiflis Devlet Tıp Üniversitesi Öğretim Elemanı Dr. Nino JANKARASHVİLİ ise öğrencilerinin üç haftalık kısa bir süre içerisinde mesleklerinde fayda görecekleri çok önemli bilgiler edindiklerini ifade ederek, staj dönemi boyunca kendilerine gösterilen ilgi ve destek dolayısıyla başta Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN olmak üzere Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Adnan YILMAZ’a, Üniversitemiz Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hasan TÜRÜT’e, Başhekim Yardımcısı Dr. Mustafa AKSOY’a ve öğrencilerin staj gördüğü kliniklerdeki hekimlere teşekkür etti.

Törenin sonunda Gürcü öğrencilere Üniversite Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet İshak DEMİR Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan YILMAZ, Kutaisi Akaki Tsereteli Devlet Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrine PHAKADZE, Üniversite Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcıları Dr. Mustafa AKSOY, Dr. Serhat TALAŞ, Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Nurhayat ÖZDEMİR, Kutaisi Akaki Tsereteli Devlet Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Denetim Birimi Başkanı Doç. Dr. Nato ALAVİDZE, Rektörlük Özel Kalem Müdürü Öğr. Görevlisi Hasan ÖRÜCÜ ve Dr. Ali YILMAZ tarafından sertifikaları verildi.

Tören, günün anısına çekilen toplu fotoğraf ile sona erdi.

RTEÜ


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI