RTEÜ Rektörü YÖK’te Ortak Kullanım ile İlgili Toplantıya Katıldı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından düzenlenen Sağlık Bakanlığına Bağlı Kurum ve Kuruluşlar ile Devlet Üniversitelerinin Birlikte Kullanım ve İşbirliği Yönetme

EĞİTİM 18.07.2017 09:44:01 106 0
RTEÜ Rektörü YÖK’te Ortak Kullanım ile İlgili Toplantıya Katıldı

YÖK Başkanı Sayın Prof. Dr. M. A.Yekta SARAÇ’ın başkanlık ettiği toplantıya YÖK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. M. Sefa Kapıcıoğlu, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Doç. Dr. Zeliha Koçak Tufan ile sağlık alanında Sağlık Bakanlığı ile ortak kullanım veya işbirliği yapan yaklaşık 25 üniversite rektörü katıldı. Toplantıda hem ortak kullanımın olumlu ve olumsuz yanları tartışıldı, hem de Sağlık Bakanlığının yeni çıkarmış olduğu “Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarına Ait Kurum ve Kuruluşlar ile Devlet Üniversitelerinin İlgili Birimlerinin Birlikte Kullanımı ile İşbirliği Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik” değerlendirildi. Mevcut durumda ortaya çıkan olumsuzlukları giderecek adımlar belirlendi ve hem tıp eğitiminin, hem de sağlık hizmetinin daha nitelikli hale getirilebilmesi için yapılması gerekenler tartışıldı.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ ise, tıp eğitiminin çok önemli olduğunu, bu konuda kalitesizliğe tahammülü olmadığını, aynı şekilde vatandaşa sunulan sağlık hizmetinin de hiçbir şekilde ihmal edilmemesi gerektiğini belirtti ve toplantıda alınan kararların hem Sağlık Bakanlığında, hem de Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı nezdinde takipçisi olacağını ifade etti.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı