RTEÜ'nün Patent Başarısı

RTEÜ Üniversitesi son yıllarda göstermiş olduğu patent başarılarına bir yenisini daha ekledi.

EĞİTİM 17.01.2022 14:09:05 22 0
RTEÜ

RTEÜ Diş Hekimliği Fakültesi Klinik Bilimler Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Zeynep Yeşil Duymuş, Doç. Dr. Sabit Melih Ateş ve Doç. Dr. İpek Çağlar ile Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selçuk Demir ve Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Şaban Beriş tarafından geliştirilen “Antibakteriyel Özellikli Sabit Protez Yapıştırma Simanı ve Bunun Üretim Yöntemi” başlıklı buluş başvurusu Türk Patent ve Marka Kurumundan patent tescili aldı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.'Öğretim üyelerimiz tarafından geliştirilen bu buluş; metal-organik kafes yapı [MOF-(COOH)2] içeren antibakteriyel özellikli diş hekimliğinde kullanılan yapıştırma simanları ile ilgilidir. Buluş özellikle, gümüş (Ag) içerikli metal-organik kafes yapılar [MOF-(COOAg)2] içeren bu sayede antibakteriyel depo özelliği gösteren, uzun süreli ve kontrollü gümüş (Ag) salınımı yapabilen bir dental siman ve üretim yöntemi ile ilgilidir.'

Açıklamada ,Yapmış oldukları çalışma ve gerçekleştirdikleri bilimsel buluş ile bilimin ışığında güçlü adımlarla ilerleyen değerli öğretim üyelerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.'ifadeleri kullanıldı.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı