RTEÜ İLE 19 MAYIS ÜNİVERSİTESİ ARASINDA YÖS İŞBİRLİĞİ PROTOKOLU

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) arasında Yabancı Öğrenci Sınavı (YÖS)'na yönelik iş birliğini kapsayan protokol imzalandı.

EĞİTİM 25.03.2022 11:41:19 33 0
RTEÜ İLE 19 MAYIS ÜNİVERSİTESİ ARASINDA YÖS İŞBİRLİĞİ PROTOKOLU

Haber: Bayram Ali Kavalcı

OMÜ Rektörlüğünde gerçekleştirilen törende, iş birliği protokolünü RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman ile OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal imzaladı.

İmza töreninde, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal ile RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman bir konuşma gerçekleştirdi.

Rektör Ünal, iki üniversitenin birlikte hareket ederek uluslararası öğrenci alımında OMÜ-YÖS'ün geçerli olacağı bir protokol imzaladıklarını söyledi.

İş birliğinin hem OMÜ için hem de bölge açısından başarı getireceğini belirten Rektör Ünal, “Uluslararası öğrenci alımında sayıyı artırmak istiyoruz ama bunu yaparken nitelikli öğrenciye ulaşmak istiyoruz. Ülkemizin ticaretini ve kültürünü yaygınlaştırma konusunda gönül birliği oluşturmak için farklı ülkelerden öğrenci getirerek onları bu misyona uygun şekilde eğitmek suretiyle tekrar ülkelerine geri dönmelerini arzu ediyoruz. Bu anlamda bölgemizde hem akademik yapılanması hem de yaptığı Ar-Ge çalışmalarıyla dikkat çeken bir üniversite olarak Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile yapacağımız iş birliği bizi ve bölgemizi bu hedefler doğrultusunda daha da güçlendirecektir.” ifadelerini kullandı.

Rektör Karaman ise yaptığı konuşmada, “Uluslararası öğrenci konusu ülkemizin önem verdiği konulardan bir tanesi hem YÖK hem de Cumhurbaşkanlığımız ülkemizdeki nitelikli uluslararası öğrenci sayısının artmasını istiyor. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olarak biz de bu konuda gayret gösteriyoruz. Bu doğrultuda YÖS'ü daha fazla ülkede yapan OMÜ ile iş birliği yapmak istiyoruz. Daha fazla kesime ulaşacağımızı düşünüyorum bugün burada attığımız imzalarda buna yöneliktir.” diye konuştu.

İmzalanan protokol ile üniversitelerin ön lisans ve lisans programlarına uluslararası öğrenci başvuru ve değerlendirme işlemlerinde izlenecek yol, ortak ilke ve esasların düzenlenmesi, Türkiye’deki eğitim seçeneklerinin etkin biçimde tanıtılması ve Türkiye’ye olan akademik ilginin arttırılması ile Türk üniversitelerindeki uluslararası öğrenci sayısının arttırılması hedefleniyor.

İmzalanan protokolle OMÜ-YÖS sınavının sorularının hazırlanması, basılması, sınav merkezlerinin ayarlanması, gerekli tanıtım, duyuru ve ilanların yapılması gibi işlemler OMÜ tarafından yürütülecek.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı