RTEÜ'den Organik Çay Tarımına Destek

RTE Üniversitesi, nitelikli bireyler yetiştirmenin yanı sıra toplumumuzun ihtiyaçlarına cevap verecek akademik faaliyetleri ve gerek ilimize gerekse ülkemize katma değer kazandıracak çalışmaları hayata geçirmeye devam ediyor.

EĞİTİM 13.07.2017 08:13:12 33 0
RTEÜ

Rize’nin, ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan kalkınmasında en önemli itici güç olan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, çeşitli kurum ve kuruluşlarla yaptığı çalışmalar ve düzenlediği eğitim faaliyetleri ile özellikle Rize’nin en önemli geçim kaynaklarının başında gelen çayın marka değerinin artırılması yönündeki adımlarına hız kazandırdı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının organik çay üretimine geçiş kararının ardından Rize Doğal Kaynakları ve Yaban Hayatı Koruma Derneğince düzenlenip, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Çay Üretiminde Organik Tarıma Geçiş Eğitimi, Üniversitenin Sürekli Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından verilecek. 12 gün sürecek olan eğitim programı sonunda katılımcılar sertifika almaya hak kazanacak.

Öte yandan, dünyada hızla yayılmakta olan organik tarım, doğaya ve insan sağlığına zarar vermeden, üretimde kimyasal ilaç, sentetik gübre, hormon uygulamaları gibi ürünün verimini arttırıcı yöntemler kullanılmadan, her aşaması kontrollü ve sertifikalı tarımsal üretim biçimidir.RTEÜ


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI