RTEÜ'de Çayda Uygulamalı Moleküler Teknikler Eğitimi Düzenlendi

RTEÜ Üniversitesinde Çay İhtisaslaşma Koordinatörlüğü tarafından Çayda Uygulamalı Moleküler Teknikler Eğitimi düzenlendi.

EĞİTİM 10.10.2022 18:27:47 66 0
RTEÜ

“Çay Eğitim Projemiz” kapsamında planlanan eğitim, Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Fatih Ş. Beriş, Dr. Öğr. Üyesi Ayşenur Eminoğlu ve Dr. Öğr. Üyesi Şule Güzel İzmirli tarafından verildiifadelerine yer verilen Basın Yayım Enformasyon Müdrülüğünün açıklamasında şunlar kaydedildi.

EĞİTİM 3 GÜN SÜRDÜ

03-05 Ekim 2022 tarihlerinde gerçekleştirilen eğitimin ilk gününde, SSR Markörler ve uygulama alanları hakkında temel teorik bilgiler verildikten sonra çaydan genomik DNA izolasyonu hakkında bilgiler verilerek uygulamalar gerçekleştirildi.

Eğitimin ikinci gününde, SSR PZR ve optimizasyonu gibi konularda temel bilgiler verilerek izole edilen genomik DNA’lar ile SSR PZR uygulaması yaptırıldı.

Eğitimin son gününde ise Agaroz jel elektorforezi uygulama ve görüntülenmesi konularında bilgi verildikten sonra, SSR PCR Fragment analizi uygulaması gerçekleştirilerek elde edilen ürünlerin jel ve grafiklerine ait verilerin yorumlanması ve değerlendirilmesine yönelik bilgiler verildi.

Eğitim, bölgemizde faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörün yanında üniversitemiz akademik personeli, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Çay konusunda uzman ekiplerin oluşturulması amacı ile düzenlenen eğitimin sonunda, katılımcılara katılım belgeleri takdim edildi


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI