RTEÜ Adalet MYO Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Bölümüne Öğrenci Alınacak

Üniversitelerin temel amacı olan “nitelikli insan gücü yetiştirmek” Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin de temel şiarlarından biridir. Bu amaçla Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, devletin ve milletin ihtiyaç duyduğu veya gelecekte ihti

EĞİTİM 18.07.2017 09:26:27 160 0
RTEÜ Adalet MYO Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Bölümüne Öğrenci Alınacak

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün nitelikli personel ihtiyacını karşılayacak mesleki yeterliliği olan mezunlar yetiştirmek üzere Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu nezdinde “Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Bölümü” açılması için YÖK’e yapılan müracaat kabul edilmiş olup, 2017-2018 döneminde ilk defa 40 öğrenci alımı yapılacaktır.

Adalet Bakanlığına nitelikli ve gerekli mesleki eğitimi almış personel sunabilmek, Bakanlığın bu ihtiyacını karşılayabilmek için de, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ile RTEÜ Rektörlüğü arasında 24.03.2017 tarihinde bir protokol imzalanmıştır. Protokol kapsamında; ilgili bölümde okuyan öğrencilere ceza infaz kurumlarında staj imkânı da tanınacaktır. Ayrıca, infaz ve koruma memuru olarak istihdam edilmek üzere açılacak imtihanlarda, bu bölümden mezun ve yapılacak mülakatta başarılı olan öğrencilere “öncelik tanınacağı” protokol ile kayıt altına alınmıştır.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi de Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün ihtiyaç duyduğu nitelikli infaz ve koruma memurlarını yetiştirmek üzere gerekli altyapıyı hazırlamış ve öğrencilerini beklemektedir. RTEÜ Adalet Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılmış olan Ceza İnfaz Ve Güvenlik Bölümü, KARADENİZ SAHİLİ BOYUNCA TEK olma özelliği ve mezunlarına öncelikli olarak işe girme imkânı (bir bakıma işe girme garantisi) sağlaması bakımından tercih edilebilecek en makul bölümlerden biri olma niteliğini taşımaktadır.

Ceza infaz ve Güvenlik Hizmetleri Bölümüne YGS-5 puanı ile tercih yapılabilecek olup 2017-2018 dönemi için kontenjan 40 kişidir. Ülkemizde 21/06/2017 tarihi itibariyle, 291 kapalı ceza infaz kurumu, 70 müstakil açık ceza infaz kurumu, 2 çocuk eğitimevi, 8 kadın kapalı, 4 kadın açık, 6 çocuk kapalı ceza infaz kurumu olmak üzere toplam 381 ceza infaz kurumu bulunmaktadır. Bu sayı dikkate alındığında, mezun olunduğunda işe girme imkânının ne denli yüksek olduğu daha rahat anlaşılabilecektir. Kaldı ki, bu hususta imzalanan Protokol’de, mülakatta başarılı olanlara öncelik hakkının bu bölüm mezunlarına ait olduğunu bir kere daha belirtmek gerekir.

Ayrıca, kamu ve özel sektörün güvenlik hizmetlerinde, gerekli olan bilgi birikimi ile uygulamalı derslerle elde edeceği kabiliyetler neticesinde özel güvenlik uzmanı olarak da görev yapabileceklerdir.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI