Rize`nin Yüzünü Güldürecek.

RTEÜ İLE ALMANYA TECHNOLOGY ARASINDA ORTAK PROJE ..

EĞİTİM 4.11.2013 19:39:39 29 0
Rize`nin Yüzünü Güldürecek.



Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü öncülüğünde başlatılan ve Bilim ve Teknolojide Avrupa İşbirliği Kapsamında COST Aksiyonu tarafından kabul edilen proje başta çay üreticileri olmak üzere Rize’nin yüzünü güldürecek.

Projenin hayata geçmesi halinde bir yandan çay üretimi sürecinde ortaya çıkan atıklardan biyoyakıt üretilecek bir yandan da organik gübre üretiminin deneysel araştırılması yapılacak.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde imalatı yapılacak olan biyoyakıt ve organik gübre üretiminde kullanılacak cihazın tasarımı da proje ekibine ait. Projenin sonuçlanmasıyla cihazın ve diğer çıktıların çay sektöründe endüstriyel ürünlere dönüştürülmesi hedefleniyor.

Projenin yurt içi ekibinde; Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Zuhal OKTAY COŞKUN, Yrd. Doç. Dr. Gökçen Akgül, Yrd. Doç. Dr. Can COŞKUN ve Cumhuriyet Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ayten ATEŞ, yurt dışından ise Almanya Fraunhofer Institute for Environmental, Safety and Energy Technology UMSICHT’den Avrupa Biyoenerji Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Andreas Hornung ve ekibi yer alıyor. 270000 TL bütçesi olan ‘Biyokütle Atıklarının Sürekli Sistem ile Biyokömür (Biochar) Üretiminin Deneysel Araştırılması’ adlı projenin süresi 27 ay.  

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI