RİZELİ BÜROKRAT SUNAR’IN “LAZ KRALI VİÇEL’Lİ ÇONA” ROMANI ÇIKTI

Rize’nin Fındıklı İlçesinden olan, Ankara Gazi Üniversitesi Tapu Kadastro Yüksek Okulu Sekreteri Rizeli bürokrat İlhan Sunar’ın, ikici romanı, “Laz Kralı Viçe’li Çona” çıktı.

EĞİTİM 1.06.2017 14:35:47 44 0
RİZELİ BÜROKRAT SUNAR’IN “LAZ KRALI VİÇEL’Lİ ÇONA” ROMANI ÇIKTI

Haber: Bayram Ali KAVALCI

2017 yılının başında Selvi yayınevinden çıkan ve okuyucuları tarafından bir hayli beğenilen, 280 sayfalık İLA isimli romanının ardından, Son çağ yayınları tarafından basılan ikinci romanı olan 242 sayfalı, “Laz Kralı Viçe’li Çona” Roman yazarı ilhan Sunar’ın okuyucularıyla buluştu.

Rizeli Roman yazarı İlhan SUNAR, “Laz Kralı Viçe’li Çona’nın öyküsü, 2000 yıl öncesi MS 1. Yüzyıl 17. Yılında Lazika Krallığının, Roma İmparatorluğu işgaline karşı nasıl bir savaş verdiğini okuyacaksınız. 2017 yılının Türkiye’sinde yaşayan, Rizelilerin, Fındıklıların dedelerinin, dedeleri 53 dedeleri yanı 98 kuşak atalarının kahramanlıklarını bu sürükleyici ve etkileyici romanında okuyacaksınız. Kral Çona’nın taktiği ile Laz evlerinde bulunan gizli geçidi kullanarak, Laz evlerini ve yuvarlak arı kovanlarını nasıl, Truva atı gibi kullandığını okuyacaksınız. Günümüzde kardeş, kardeşe peyniri para ile verirken, Kral Çona’nın taktiği ile bordo renkli gergedan başı kasklı gladyatör özel kuvvetlerin kardeşlerden oluşmasını ve göğüs, göğüsse savaşlarda sırt, sırta verip savaşmalarını ve bu sayede arkadan haince öldürülmemelerin okuyacaksınız. Hira ile Mira’nın masum aşk hikâyesi bölümlerini okuyacaksınız. Kaybolan hayatlar bölümünde, Sarp sınır kapsısı açıldıktan sonra, Rize ili Fındıklı ilçesinin insanları, çay ve fındık paralarını, sınırın diğer yakası Batum şehrinde eğlence ve kumara harcamalarının sonucunda dağılan ve yıkılan aile hayatlarını okuyacaksınız. ”şeklinde açıkladı.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı