Rize’de Kütüphanesiz Okul Kalmadı

Rize Valisi Kemal Çeber, bugün gerçekleştirilen 24 okul kütüphanesin açılışı ile birlikte Rize’de kütüphanesiz okulun kalmadığını söyledi.

EĞİTİM 27.12.2021 14:55:36 37 0
Rize’de Kütüphanesiz Okul Kalmadı

Milli Eğitim Bakanlığının “Kütüphanesiz Okul Kalamayacak” projesi kapsamında Rize’de 24 okulun kütüphanesi düzenlenen toplu açılış töreni ile öğrencilerin hizmetine sunuldu.

Vali Kemal Çeber’in katılımıyla Merkez Kurtuluş İlkokulu’nda gerçekleştirilen ve ilçelerdeki okullara video konferans sistemiyle bağlanılan törenle merkez ilçe dâhil 7 ilçede toplam 24 okulda kütüphaneler öğrencilerin hizmetine sunularak, Rize’de kütüphanesi olmayan okul kalmadı.

İlimiz genelimde açılan 24 kütüphane ile birlikte okul ve kurumlardaki toplam kütüphane sayısı 257’ye ulaştı.

Vali Çeber, törende yaptığı konuşmada açılışı gerçekleştirilen 24 kütüphane ile birlikte Rize’de kütüphanesi olamayan okulun kalmadığını belirterek, “Milli Eğitim Bakanlığı'mızın tüm Türkiye genelinde başlattığı ve bizimde çok önemsediğimiz “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projesi kapsamında 24 okulumuzda kütüphanelerin açılışını gerçekleştirdik. Bunu tamamlayan ilk illerden bir tanesi olduğumuz için çok mutluyuz. Açılan bu kütüphanelerimizin adeta okullarımızın kalbi olmasını temenni ediyoruz.

Günümüz çağında dijitalleşme ile internetten bilgiye ulaşma alışkanlığı kütüphaneleri yalnızlığa itse de, kütüphanelerimizin hayatımızdaki yeri vazgeçilmezdir. Çünkü kitabın yerini hiçbir şey tutamaz. İnternetten her zaman sağlıklı bilgilere ulaşamaya biliyoruz. Kütüphaneler bilgiye ulaşmadaki en güvenilir kaynak olarak her zaman hayatımızda önemli bir yer tutacaktır.

Artık kütüphaneler sadece kitapların yer aldığı bir yer değil. Aynı zamanda birer sosyal yaşam alanına dönüştürülen kütüphanelerimiz dijital materyallerle de desteklenerek günümüz çağına ayak uyduran mekânlar haline geldi. Kütüphanelerimizin havası her zaman farklı olmuştur. Kitap kokuları arasında sayfaları çevirmek, araştırmalar yapmak insana farklı bir haz vermektedir. Bu vesile ile bu kütüphanelerimizin hizmete sunulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ” dedi.

Yapılan açılışların ardından Vali Çeber, video konferans üzerinden diğer okullarla da iletişim kurarak kütüphanelerin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Açılışın son bölümünde öğrencilerle tek tek ilgilenerek sohbet eden Vali Çeber, ihtiyaç duydukları herhangi bir kitap olursa kendilerine hemen temin edileceği ifadesinde bulundu ve öğrencilere başarılar diledi.

Açılış programına Vali Çeber’in yanı sıra, İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları, Milli Eğitim Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI