Rize'de otizmli çocuklar feretiko tezgahlarıyla buluştu

Rize'de hazırlanan ‘Topraktan tezgaha kendir ipinin serüveni’ projesi kapsamında otizmli çocuklara feretiko bezi dokuması öğretiliyor. Usta öğretici Yücel Bayraktar 12 öğrencisini dokuma tezgahlarıyla buluşturdu.

EĞİTİM 3.04.2023 13:29:08 52 0
Rize
HABER: ARZU ERBAŞ

Azal Kültür Sanat ve Turizm Derneği tarafından hazırlanan ve DOKAP tarafından desteklenen 'Topraktan tezgaha kendir ipinin serüveni’ projesi kapsamında otizmli çocuklara feretiko bezi dokuması öğretiliyor. Güneysu Kızılay Şükrü-Nurten Topçuoğlu Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nde usta öğretici Yücel Bayraktar 12 otizmli öğrenciyi dokuma tezgahlarıyla buluşturdu. Öğrenciler, özel hazırlanan tezgahlarda feretiko dokuyor. 1,5 aylık kurs süresince öğrenciler , özel eğitim öğretmenlerinin yardımları ile dokuma tamamlamaya çalışıyor.

'BİR DOKUNUŞ BİN DOKUNUŞTUR'

Feretiko Kursu usta öğreticisi, Kültür Bakanlığı sanatçıcı Yücel Bayraktar 20 yıldır feretiko kursu açtığını belirterek ' İlk kez özel eğitim öğrencilerine bu proje kapsamında eğitim verme fırsatı yakaladım. Otizmli öğrencilerle feretiko tezgahlarında buluştuk. Onlara tek tek ilmek atmayı öğrettim. 'Bir dokunuş bin dokunuştur' diyerek başlattığımız bu projede feretiko dokumasını onlara da öğrettiğim için çok mutluyum' dedi.

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI