Rektör Karaman Uluslararası Öğrencileriyle bir araya geldi

RTEÜRektörü Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, üniversitede öğrenim gören uluslararası öğrenciler ile Üniversitenin Öğrenci Yemekhanesinde düzenlenen kahvaltı programında bir araya geldi.

EĞİTİM 6.03.2018 06:59:41 23 0
Rektör Karaman Uluslararası Öğrencileriyle bir araya geldi

Rektör Karaman, RTEÜ'nün tercih edilir üniversite sıralamasında ilk sıralarda yer aldığını, yükseköğrenimlerini tamamlamak amacıyla gerek yurt içinden gerekse yurt dışından gelen öğrencilerle birlikte öğrenci potansiyelinin her eğitim- öğretim döneminde daha da arttığını kaydederek üniversitemiz bünyesindeki uluslararası öğrencilerin birer kültürel elçi niteliğini taşıdığını söyledi.

Azerbaycan’dan 95, Gürcistan’dan 94, Suriye’den 75, Yemen’den 40, Türkmenistan’dan 39, İran’dan 16, Afganistan’dan 10 ve diğer ülkelerle birlikte toplam 41 ülkeden 437 uluslararası öğrencinin üniversitemizde öğrenim gördüğünü hatırlattı. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemizde 71, Tıp Fakültemizde 59, İlahiyat Fakültemizde 49, Eğitim Fakültemizde 40, Mühendislik Fakültemizde 33 ve Diş Hekimliği Fakültemizde 35 uluslararası öğrencinin lisans programlarında, 48 tanesinin ise lisansüstü programlarda yer aldığını söyledi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olarak uluslararası öğrencileri ülkelerinin, ailelerinin emaneti olarak gördüklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN: “Öğrencilerimizin iyi bir eğitim almaları için bütün birimler elinden geleni yapıyor, yapmaya da devam edecek. Türkçe Öğretim Merkezi ve Uluslararası Öğrenci Ofisi’mizin varlığıyla da öğrencilerimizin kendilerini ülkelerindeki gibi rahat hissetmeleri ve huzurlu bir ortamda eğitim almalarını önemsiyoruz.” dedi. Karaman konuşmasının son bölümünde, uluslararası öğrencilerden, 17 Mart 2018 tarihinde gerçekleştirilecek olan üniversitemizin 12. kuruluş yıl dönümü kutlamalarında kendi ülkelerini tanıtan stant açmalarını istedi.

Uluslararası öğrenciler ise aile sıcaklığında eğitim-öğretim imkânı ve kendilerine sağlanan olanaklardan dolayı başta Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN olmak üzere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İstiklâl Yaşar VURAL ve Uluslararası Öğrenci Ofisi yetkililerine teşekkür etti.

Programda, Rize Valisi Erdoğan BEKTAŞ ile Rize Milletvekili Hikmet AYAR birer konuşma yaptı.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat KASAP, ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat SÜTLÜOĞLU ve Rize İl Göç İdaresi Müdürü Enes TÜFEKÇİ ise öğrencilerin şehirle ilgili taleplerini dinleyerek cevapladılar.

Programa, Rize Valisi Erdoğan BEKTAŞ, Rize Milletvekili Hikmet AYAR, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat KASAP, Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat SÜTLÜOĞLU, Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İstiklal Yaşar VURAL ile Prof. Dr. Ali BİLGİN, Rize İl Göç İdaresi Müdürü Enes TÜFEKÇİ, SKS Daire Başkanı Mustafa ÇAKIR katıldı.

Kahvaltı programı günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

RTEÜ


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI