Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin Patent Başarısı

RTEÜÜniversitesinin son yıllarda göstermiş olduğu patent başarılarına bir yenisini daha ekledi.

EĞİTİM 29.12.2020 09:53:45 54 0
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin Patent Başarısı

RTEÜ Üniversitesi Basın Yayın Enformasyon Müdürlüğü tarafından Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat TOMAKİN, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vagif NEVRUZOĞLU ve Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Biyomühendislik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Derya BAL ALTUNTAŞ’ın yaptıkları ‘Güneş Pillerinde Geri Dönüşüm Uygulamaları’ başlıklı buluş Türk Patent ve Marka Kurumundan patent aldı.açıklamalarının yer aldığı haberde şu ifadelere yer verildi.

'Buluş sayesinde, amorf yapılanSi/pSi güneş pili sistemlerinde, film üretim teknolojisinde kullanılan soğuk altlık yöntemi kullanılarak Ag esaslı nano yapılı metalik filtrelerin plazma rezonans özelliğinden faydalanarak cam yüzeyli güneş pillerine uygulanmasıyla güneş pillerindeki verimliliğin arttırması ve camsız yüzeyli güneş pillerine ise foto alıcı özelliği kazandırılarak geri dönüşüm sağlanacaktır.

Ortaya koymuş oldukları bilimsel buluş ve geliştirmiş oldukları yöntem dolayısıyla öğretim üyelerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.'


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI