Prof.Dr. Zafer Ölmez, Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanlığı Görevine Başladı

Bir süredir atılım yapması beklenen fakültenin dekanlığına Artvin Orman Fakültesi’nde büyük başarılar elde etmiş önemli bir isim olan Prof. Dr. Zafer Ölmez atandı.

EĞİTİM 15.05.2021 18:42:32 130 0
Prof.Dr. Zafer Ölmez, Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanlığı Görevine Başladı

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörlüğü’ne Mustafa Sıtkı Bilgin’in atanmasının ardından üniversitenin birimlerinde de kritik atama ve değişikliklere gidiliyor. Eğitim öğretimi Arhavi’deki yerleşkesinde sürdüren Arhavi Sanat ve Tasarım Fakültesi’nin vizyonunu değiştirecek bir atama gerçekleştirildi.

Bir süredir atılım yapması beklenen fakültenin dekanlığına Artvin Orman Fakültesi’nde büyük başarılar elde etmiş önemli bir isim olan Prof. Dr. Zafer Ölmez atandı. Artvin Orman Fakültesi’nde gerçekleştirdiği çalışmalar ile tüm Türkiye’de Orman Fakültesi’nin adını duyurmayı başaran ve önemli bilimsel çalışmalara ve faaliyetlere imza atmasını sağlatan ekibin başında bulunan Prof. Dr. Zafer Ölmez’in Arhavi Sanat ve Tasarım Fakültesi dekanlığına atanması bu fakültenin kabuğunu kıracak bir gelişme olarak değerlendirildi.

Zafer Ölmez Görevine Başladı

Arhavi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanlığına atanan Prof. Dr. Zafer Ölmez, görevine başladı. Arhavi Sanat ve Tasarım Fakültesi’nin AÇÜ’nün en önemli fakültelerinden biri olduğunu ifade eden Zafer Ölmez, ayağının tozuyla da kısa bir açıklama yaparak hedeflerinin bulunduğunu ve bu fakülteyi ülkemizin en bilinen fakülteler arasına sokmaya çalışacaklarını söyledi. Ölmez açıklamasında öncelikle Arhavililer ile bir bütünleşme sağlayacaklarını, Arhavi halkının fakülteyi sahiplenmeleri ile birlikte Arhavi’nin vizyonunu yükselten bir fakülte haline geleceklerini ifade etti. Arhavi Sanat ve Tasarım Fakültesi’nin gerek idari gerekse de bilimsel yönden büyük bir değişim ve gelişim içerisine gireceğini belirten Ölmez, Arhavi halkı ile birlikte bu fakülteyi geliştirip büyüteceklerini de vurgulayarak gerek öğrenci sayısı gerekse de nitelik ve de nicelik bakımından çok büyük bir gelişim içerisinde olacaklarını ileri sürdü. Ölmez, Arhavi bürokrasisi, siyasetçileri, sivil toplum kuruluşları ile Arhavi halkının destekleriyle birlikte hedeflerini bir bir gerçekleştireceklerini de sözlerine ekledi.

Zafer Ölmez Kimdir?

1972 yılında Adana İli Ceyhan İlçesinde doğan Zafer Ölmez, orta öğrenimini Adana Düziçi Öğretmen Lisesinde tamamladıktan sonra, KTÜ Orman Fakültesinden 1994 yılında “Orman Mühendisi” olarak mezun oldu. KTÜ Fen Bilimleri Enstitüsünden 1997 yılında “Orman Yüksek Mühendisi” ve 2001 yılında “Doktor” unvanlarını aldı.

1995 yılında Kafkas Üniversitesi, Artvin Orman Fakültesine “Araştırma Görevlisi” olarak atanan Ölmez, 2002’de “Yardımcı Doçent”, 2007’de “Doçent” unvanlarını aldı. Şubat 2013’te ise Artvin Çoruh Üniversitesi Orman Fakültesine “Profesör” olarak atandı.

Öğretim üyeliği sırasında, Artvin Orman Fakültesi Dekan Yardımcılığı, Artvin Sağlık Yüksekokulu Müdürlüğü, Ormancılık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü, Orman Fakültesi Dekanlığı görevlerini yürütmüştür. Bu görevlerin yanı Üniversite Yönetim Kurulu, Fakülte Kurulu, Fakülte Yönetim Kurulu, Senato üyeliği gibi görevlerde bulunan Prof. Dr. Zafer Ölmez, Nisan 2021’de Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanlığı görevine atanmıştır.

Yönetiminde tamamlanan 24 adet Yüksek Lisans tezi bulunmaktadır. Ayrıca 6 adet TÜBİTAK, 1 adet Avrupa Birliği, 2 adet Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) destekli projeleri ile 2 adet BAP projesi ve 7 adet ulusal düzeyde desteklenen toplam 17 adet projesi bulunmaktadır. Dünya Bankası destekli GEF-II Biyoçeşitlilik ve Doğal Kaynak Yönetimi projesinde danışman olarak çalışmıştır. 31

adedi uluslararası indekslerde taranan dergilerde olmak üzere 85 adet bilimsel yayını bulunmaktadır.

Çeşitli bilimsel toplantılar için ve Erasmus Programı kapsamında Almanya, İtalya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Gürcistan ve Letonya’da, YÖK bursuyla araştırma amaçlı 3 ay süreyle Çek Cumhuriyetinde (Czech University of Life Sciences Prague) bulunmuştur.

Evli ve 1 çocuk babası olan Prof. Dr. Zafer Ölmez, İngilizce bilmektedir.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı