Pazar’da YKS Sınavları neden yapılmıyor.

Sınav, Rize Merkez ile birlikte Çayeli ve Ardeşen ilçelerinde yapılacak, kentte sınava 12 bin 100 aday sınava girecek

EĞİTİM 26.06.2020 15:21:11 70 1
Pazar’da YKS Sınavları neden yapılmıyor.

PAZAR-Ülke genelinde 27-28.06.2020 Cumartesi ve Pazar günleri yapılacak olan YKS Sınavları, Rize ili Çayeli ve Ardeşen ilçelerinde yapılıp, Pazar ilçesinde neden yapılmadığına öğrenciler ve velilerden eleştiri geldi.

YKS sınavının bu sene koronavirüs gölgesinde yapılacak olması, Sınav binasına gelişten güvenlik kontrollerine, salonlara yerleşimden sınav anında kullanılacak maske ve dezenfektana, salondaki görevlilere kadar tedbirler alınıyor. Sınav, Rize Merkez ile birlikte Çayeli ve Ardeşen ilçelerinde yapılacak, kentte sınava 12 bin 100 aday sınava girecek. İl ve ilçelerde yeterli okul olmayınca İlkokullarda dahi yapılacak olması, bu okullarda sınavlar için her türlü tedbirler alınmaya çalışılırken, Pazar İlçesinde Ziraat ve Doğa Bilimler Fakültesi, Pazar Meslek Yüksekokulu ve bunlara bağlı Liseler boş bekletiliyor.

2015 yılından bu güne kadar YÖK’e yapılan müracaatlardan hala olumlu cevap alınmadığını dile getiren eski ve yeni Pazar Ak Parti İlçe başkanlarının sözleri üzerine, Pazar İlçesi Eğitim, Üniversite Birimleri, Araştırma ve Geliştirme Derneği başkanı Sadık Hür, konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi.

“Dernek olarak 27-28 Haziran 2020 Cumartesi ve Pazar günü YKS Sınavına girecek öğrencilerimize başarılar diliyorum. Rize merkez, Çayeli ve Ardeşen ilçelerinde sınav olacak. Pazar’da sınav yapılmıyor. Velilerimiz bu konuda şikâyetçi oluyorlar. Diğer sınavlar yapılırken, YKS Sınavlarının yapılmaması düşündürücüdür. Yetikleler dosyaları hazırlayarak YÖK sunduklarını söylediler. Umarım bir an önce müracaat dosyaları onaylanır ve Pazar İlçemizin beklentisi olan YKS Sınavları burada yapılır. Fakültemiz, Yüksekokulu’muz ve Liselerimizle Pazar ilçesi buna hazırdır”


Anahtar Kelimeler:
Erkan
26.06.2020 16:35:40
Pazarımızda bu kadar yeni ve güzel okullarımızın olmasına rağmen neden sınavlar pazarda yapılmıyor.bır bir yeniği var.pazarımızın bakanı var.osman aşkın bak.

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI