Pazar’da Program Düzenlendi

Rize-Pazar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından “Bağımlılıklardan Arınma Atölyesi ” sınıf açılışı düzenlenen program ile açıldı.

EĞİTİM 7.03.2022 19:20:47 43 0
Pazar’da Program Düzenlendi

PAZAR-Pazar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından “Bağımlılıklardan Arınma Atölyesi ” sınıf açılışı, düzenlenen program ile açıldı.

Programa, Rize Vali Yardımcısı Ömer Faruk DUMAN, Kaymakam Mustafa AKIN, Belediye Başkanı Ahmet BASA, İlçe Emniyet Müdürü Mesut DEMİRDAŞ, İlçe Jandarma Komutanı Mehmet ÖZBEK, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nimet BÜYÜK, Siyasi Parti Temsilcileri, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Müdürleri ve Okul Müdürleri katıldı.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada; “Günümüzde öğrenciler başta teknoloji ve sosyal medya olmak üzere birçok bağımlılığın pençesinde. Bağımlılığa neden olan faktörlerden biri de boş zamanların nasıl değerlendirileceğinin bilinmemesidir.”ifadelerine yer verildi.

Pazar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrencilerimizin var olan boş zamanlarını faydalı bir şekilde değerlendirebilmeleri amacıyla “Bağımlılıklardan Arınma Atölyesi” adı altında bir oyun alanı tasarlanmıştır. Sözlerinin vurgulandığı programla ilgili, “Bağımlılıklardan Arınma Atölyesi için seçilen oyunların gençlerin ilgisini çekecek nitelikte; el göz koordinasyonunu geliştiren, dikkat ve odaklanma üzerinde olumlu etkiye sahip, zihinsel gelişme ve stratejik düşünmeyi destekleyen, eğlenirken düşündüren nitelikte olmasına dikkat edilmiştir. Oyun alanının duvarları gençlere güzel enerjiler verecek ilgi çekici, bağımlılıkla ilgili mesajlar içeren görsellerle zenginleştirilmiştir. Yapılan çalışmayı yaygınlaştırmak amacıyla Rize Yeşilay’ın katkılarıyla oluşturulan oyun atölyesinin içerisine “Yeşil Oda” adı altında gençlerin bağımlılığa dair bilgi edinip yardım alabilecekleri bir alan oluşturulmuştur.denildi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI