Pazar’da Köy Yaşam Merkezi Açıldı

Rize Vali Vekili Ömer Faruk Duman'ın katılımıyla Pazar ilçesi Örnek Köyünde yenileme çalışması tamamlanan Köy Yaşam Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi.

EĞİTİM 29.09.2022 09:35:38 50 0
Pazar’da Köy Yaşam Merkezi Açıldı

Vali Vekili Ömer Faruk Duman, Pazar Kaymakamı Mustafa Akın, Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa, İl Milli Eğitim Müdürü Engin Emen, kurum müdürleri ve vatandaşların katılımı ile Köy Yaşam Merkezi Projesi kapsamında yenilenen Örnek Köyü Köy Yaşam Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Açılış öncesi folklor ekibi tarafından halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılış töreni protokol konuşmaları ile devam etti. Açılış kurdelesinin kesilmesiyle köy yaşam merkezinde incelemelerde bulunan Vali Vekili Duman, ilgililerden atölyeler hakkında bilgiler alarak, tamamlanan projenin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Vali Vekili Duman, köylerde kullanılmayan eski okulların yenilenerek köy yaşam merkezi konseptinde yeniden kullanılmaya başlanmasının önemli olduğunu belirterek, “Köy yaşam merkezlerimizin artması ve aktif halde kullanımasın için elimizden gelen desteği vereceğiz. Çok amaçlı kullanılabilecek köy yaşam merkezleri köylerimizde sosyal faaliyetlerin gerçekleştirileceği alan olarak çok önemli işlev görmektedir. Milli Eğitim Bakanlığımızın öncülüğünde tüm ülke genelinde başlatılan proje ile köylerimizde kullanılmayan ve atıl durumda olan köy okullarımızı yeniden canlandırarak vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. Bundan sonra da ilimizde bu tür açılışlarla kullanılmayan köy okulları vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” dedi.

KÖY YAŞAM MERKEZİ PROJESİ

Kullanılmayan köy okulu binaları, köy yaşam merkezleri projesiyle ihtiyaçlar doğrultusunda anaokulu, ilkokul, kurs merkezi, kütüphane; matematik, doğa, bilim ve tasarım gibi farklı alanda hizmet veren atölyelerle gençlik kampları gibi eğitsel ve sosyal etkinliklerin yapılacağı alanlara dönüştürülerek öğrencilerin ve köy halkının hizmetine sunuluyor.

Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından tüm il, ilçe ve köylerde büyük bir teveccühle karşılandığı belirtilen projede okulların açılacağı tarihe kadar 1.500 köy yaşam merkezinin faaliyete geçirilmesi hedeflenmektedir.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI