Pazar’da Geniş Katılımlı Kütüphane Açılışı

Pazar Ahmet Mesut Yılmaz İlkokulu tarafından “Sıfır Atık” projesi kapsamında Geri Dönüşüm Kütüphanesi düzenlenen program ile açıldı

EĞİTİM 18.01.2022 19:37:11 39 0
Pazar’da Geniş Katılımlı Kütüphane Açılışı

Pazar Ahmet Mesut Yılmaz İlkokulu tarafından “Sıfır Atık” projesi kapsamında Geri Dönüşüm Kütüphanesi düzenlenen program ile açıldı.

Programa Pazar Kaymakamımız Mustafa Akın’ın yansıra Belediye Başkanı Ahmet BASA, İl Milli Eğitim Müdürü Engin EMEN, İlçe Jandarma Komutanı Mehmet ÖZBEK, MHP İlçe Başkanı Bora HABERAL, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nimet BÜYÜK, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Müdürleri ve Okul Müdürleri katıldı.

ASIL AMAÇ ÖĞRENCİLERE ÜRETEN BİREY OLMAYI SAĞLAMAK

Geri dönüşüme destek, geleceğe destek sloganından yola çıkarak atıl malzemeler geri dönüştürülerek ‘Sıfır Atık’ kütüphanesi oluşturulduğu ifade edilen açıklamada “asıl amacın öğrencilerin tüketen çocuk profilinden sıyrılmalarını sağlayıp üreten bireyler olmalarına basamak sağlayarak kullanılmayan buzdolabı, fırın, tekerlek, meyve kasaları, varil ve palet gibi atıl malzemeler dönüştürülerek kütüphaneye kazandırılması olduğu açıklandı.

HEP BİRLİKTE KİTAP OKUYUP SOHBET ETTİLER

Amacın, öğrencilerin nezih bir ortamda okuma alışkanlıklarını arttırılmasının hedeflendiği planlanan Kütüphanede, her türlü atık malzemelerini de kullanılabileceğinin gösterildi.

Açılış sonrası, Kaymakam Mustafa AKIN ve Protokol okulun diğer çeşitli atölyeleri olan tasarım ve beceri atölyesi, Görsel Sanatlar ve Tasarım Beceri Atölyesi, Müzik ve Drama Atölyesi ve Spor Becerileri Atölyelerini gezerek öğrenciler ile sohbet ettiler.

Açılışa katılanlar öğrencilerle birlikte kitap okuma programına da eşlik ettiler.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI