Pazar’da bu okul başarılarıyla öne çıkıyor…

Pazar Şehit Murat Naiboğlu Sivil Havacılık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi "YENİ BİR AB ERASMUS PROJESİYLE ÖĞRETMENLERİMİZ ROMANYA'DA!

EĞİTİM 14.03.2023 10:57:21 54 0
Pazar’da bu okul başarılarıyla öne çıkıyor…

Pazar Şehit Murat Naiboğlu Sivil Havacılık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Yeni bir AB Erasmus Projesiyle öğrenci ve öğretmenleriyle birlikte Romanya’ya gittiler.

Dezavantajlı öğrencilerin dışlanmışlık duyguları ile baş etmelerini sağlama, özgüvenlerini artırma, onlara karşı yapılan akran zorbalığının önüne geçmek için başlatılan Proje kapsamında Romanya’ya gittiklerini söyleyen Okul Müdürü Halil Çırak, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

DEZAVANTAJLI ÖĞRENCİLERİMİZİN EĞİTİMİ İLE DAHA GÜÇLÜYÜZ.

“Öğretmenlerimizin onların ihtiyaçlarına cevap verebilecek stratejiler geliştirerek onların kendilerini okula ait hissetmelerini sağlama ve böylece erken okul terkinin önüne geçme gibi hedeflere sahip olan 'DEZAVANTAJLI ÖĞRENCİLREMİZİN EĞİTİMİ İLE DAHA GÜÇLÜYÜZ (Stronger through Education for the Needs of our Students) ' isimli Erasmus+ka220 –Okul Eğitimi projemizin ilk hareketliliğini 25 Şubat -3 Mart tarihleri arasında okulumuzdan proje koordinatörümüz Emel Bodur ve Fizik öğretmenimiz Zeynep Albayrak'ın katılımlarıyla Romanya ,Suceava şehrinde gerçekleştirdik.”

24 ÖĞRENCİMİZ KATILIYOR

“ Romanya Ulusal Ajansı tarafından hibelendirilmiş olan proje Romanya Suceava şehrindeki Alexandru ION CUZA Mesleki Teknik Lisesi tarafından koordine edilmektedir. Ayrıca projede Norveç, Fransa, İtalya ve Portekiz'den lise ve meslek lisesi düzeyinde okullar partner olarak yer almaktadır. Proje Kasım 2022 tarihinde başlamış olup 2024 Kasım Ayı içerisinde sona erecektir. Okulumuzdan toplamda 24 öğrenci Norveç, Fransa ve Portekiz' de gerçekleştirilecek olan proje faaliyetlerine katılacaklar ve bu ülkelerin kültürlerini yakından tanıma, deneyimleme şansını yakalayacaklardır.”

PROJENİN OKULUMUZA VE BÖLGEMİZE ÇOK BÜYÜK FAYDASI OLACAKTIR

“Bu projenin okulumuza birçok açıdan fayda getireceğine inanmaktayız. Şu an okumuz adına yürütülmekte olan 4 adet Erasmus + projesi bulunmaktadır. Bu projelerle okulumuzun uluslararası arenada ve kendi ülkemizdeki tanınırlığı artmakta ve okulumuz günden güne daha tercih edilebilir bir kurum haline dönüşmektedir.”


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI