Pazar Ziraat Fakültesi 2020 Yılı Karnesi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, 2020 yılını değerlendirme amacıyla birimlerin yöneticileriyle gerçekleştirmiş olduğu toplantının ardından açıklamalarda bulundu

EĞİTİM 15.03.2021 10:40:21 124 0
Pazar Ziraat Fakültesi 2020 Yılı Karnesi

RTEÜ’NÜN 2020 YILI DEĞERLENDİRİLDİ;

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, 2020 yılını değerlendirme amacıyla birimlerin yöneticileriyle gerçekleştirmiş olduğu toplantının ardından yaptığı yazılı açıklamada, COVİD-19 salgını başta olmak üzere, Türkiye’yi ve dünyayı derinden etkileyen pek çok olumsuz gelişmenin yaşandığı 2020 yılını maalesef insanlığın kayıp bir yıl olarak anacağını ifade etti.

 “Bireysel ve toplumsal yaşam pratiklerindeki zorunlu değişim, sokağa çıkma kısıtlamaları, ülkemizde meydana gelen depremler, çığ ve sel felaketleri, orman yangınları, mültecilerin durumu… Tüm bu olaylar, 2020 yılı boyunca hayatımızı derinden etkiledi” diğini dile getiren Rektör Karaman, '.2020 yılının gerek Türkiye, gerekse dünya açısından problemlerin öne çıktığı bir yıl olmasına rağmen Üniversite olarak akademik, sosyal, kültürel, sportif ve fiziki gelişim alanlarında çok önemli işler yaptıklarını ve önemli başarılara imza attıklarını belirtti.

  “Öğrencilerimizle ayrı geçirdiğimiz ve onları çok özlediğimiz bu süreçte fiziki alt yapı,eğitim öğretim ve araştırma geliştirme alanlarındaki işlerimizi aksatmadık. Uzaktan eğitim başta olmak üzere yeni yatırımlar ve bilimsel çalışmalarla Üniversitemizin performansını artırmaya çalıştık” diyen Karaman, Her yıl bir önceki yıldan daha iyi bir noktada olmak için gayret gösterdiklerini belirtti.'

 Karaman, “alt yapı faaliyetlerindeki iyileşmeler, her geçen yıl tercih edilirlik oranı ile akademik performans ve başarının yükselmesi bizlerin motivasyonunu artırmakta ve gayretlerimizin bir karşılığı olarak bizleri memnun etmektedir.” dedi.

2021 yılının daha iyi bir yıl olması temennisinde bulunan Rektör Karaman, “2020 yılı içerisinde başta salgın ve terörle mücadelede hayatlarını kaybeden vatandaşlarımız olmak üzere, deprem ve sel felaketlerinde de hayatlarını kaybeden insanlarımıza Allah’tan rahmet,ailelerine ve tüm yakınlarına başsağlığı, tedavileri devam edenlere de acil şifalar diliyor,salgın sürecinde en ön safta mücadele eden sağlık çalışanlarımıza bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz.” diye konuştu.

2020 Yılında RTEÜ’ye bağlı Pazar Ziraat Fakültesinde yaşanan gelişmeler –

1-Ziraat Fakültesi öğretim elemanlarının ar-ge merkezi olması ve öğrencilerin de uygulama yapmaları için DOKAP Projesi çerçevesinde Mini Çay Fabrikası Kuruldu.

2-Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Keziban Yazıcı tarafından 7 yıldır yürütülen Rize Mandalinası ile ilgili çalışma tamamlandı ve tespit edilen 9 farklı tür Rize Mandalinası için Tarım ve Orman Bakanlığı Tohumluk Tescil ve Sertifasyon Merkezine Meyve Çeşidi Tescil başvurusu yapıldı.

3-Ziraat Fakültesi, Yükseköğretim Kurulu’ndan engellilerle ilgili mekânda erişim konusunda yapmış olduğu düzenlemelerden dolayı Turuncu Bayrak ödülü aldı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI