Pazar Mehmet Akif Ersoy İlçe Halk Kütüphanesini ziyaret ettiler.

Pazar Anadolu Lisesi 12-B sınıfı öğrencileri Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Güllü Ülger ile birlikte Her yıl mart ayının son haftası başlayan kütüphaneler haftası münasebetiyle Pazar Mehmet Akif Ersoy İlçe Halk Kütüphanesini ziy

EĞİTİM 28.03.2018 09:33:58 81 0
Pazar Mehmet Akif Ersoy İlçe Halk Kütüphanesini ziyaret ettiler.

Ziyaretçilere Kütüphane Müdürü İbrahim Öztürk” kütüphaneler” hakkında bilgi verdi.

Öztürk şunları söyledi “Kütüphaneler eski çağlardan beri insanlığın hizmetindedir. Eldeki bilgilere göre ilk kütüphane, Asurlular zamanında kurulmuştur. Osmanlı imparatorluğu döneminde de kitaba ve kütüphaneye büyük önem verilirdi. O dönemden zamanımıza kadar gelen büyük kütüphaneler vardır. Ülkemizin belli başlı büyük kütüphaneleri şunlardır: İstanbul’da Süleymaniye ve Beyazıt Devlet Kütüphaneleri. Ankara'da 1946 yılında kurulan ve envanterine kayıtlı 620 bin kitabı olan Millî Kütüphane, Millet Meclisi Kütüphanesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kütüphanesi gibi”dedi.

Öztürk “Pazar İlçe Halk Kütüphanemiz 1985 yılında Pazarlı Avukat merhum H. Avni Erpapuççuoğlu’nun gayretleri ile hizmete açıldı. Kütüphanemizin bugün toplamda 1400 kayıtlı üyesi ile Pazar Belediye binasında çoğunluğu yeni olan 15 bin 454 adet kitap,55 adet süreli yayın, internet erişimli 8 adet bilgisayar ve okuma salonu ile halkımıza okuyucu hizmeti vermektedir. Ülkemizde Son zamanlarda neredeyse her ilde açılan kitap fuarları gerçekten yoğun bir ilgi görmektedir. Bu şu demektir değerli öğrenciler kitaba olan ilgi ve sevgimiz inkar edilemez ve kitabın yeri başka hiç bir nesne ile doldurulamaz. Hz. Adem ile başlayan insanlık serüvenimizde Hz. Muhammet ile noktalanan ve ebediyete kadar devam edecek olan hayatımızda okumanın ve öğrenmenin önemine dair mesajlar verilmektedir. Kitap cehaletin en büyük düşmanı bilginin kaynağı kozmik merkezidir. Kitap engelleri aşmaktır. Kitap sosyal düzenin korunmasında rehberberdir. Kitap okuldur, üniversitedir, doktordur, hakim-savcıdır, kaymakamdır, validir, kitap cumhurbaşkanıdır, kısaca kitap hayatımızın ayrılmaz bir parçasıdır. 54. Kütüphaneler haftası kutlu olsun” dierek sözlerini tamamladı.

Edebiyat öğretmeni Güllü Ülger ise bu tarz ziyaretleri daha sıklıkla yapacaklarını Kütüphane ortamından ve ilgiden çok memnun kaldıklarını söyleyerek öğrencilerle birlikte kitapları incelediler ve salonu gezdikten sonra kütüphaneden ayrıldılar.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı