Pazar Fen Lisesi Polonya’da

Birinci ayağı geçen yıl Kasım ayında ülkemizde, ikinci ayağı Şubat ayında İspanya, Valencia 'da gerçekleşmişti. Projenin 4. ve son ayağı ise Polonya’da gerçekleşecek.”

EĞİTİM 25.03.2023 11:05:40 101 0
Pazar Fen Lisesi Polonya’da

PAZAR-Pazar Fen Lisesi, İspanya, Polonya ve Çekya ile ortaklaşa hazırladığı' Practice Makes Perfect' başlıklı projenin birinci ayağı Türkiye'de ikinci hareketliliği Şubat 2022'de İspanya'da gerçekleştirildi

4. AYAĞI POLONYA’DA GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Pazar Fen Lisesi gençlerde girişimcilik ruhunu geliştirmeyi amaçlayan ' Practice Makes Perfect ' isimli projeyi gerçekleştirmek için 8 öğrenci ve 2 öğretmenle Çek Cumhuriyeti ' nin Prostějov şehrini ziyaret etti. Projenin 3.ayağının gerçekleştiği gezi bir hafta sürecek. Birinci ayağı geçen yıl Kasım ayında ülkemizde, ikinci ayağı Şubat ayında İspanya, Valencia 'da gerçekleşmişti. Projenin 4. ve son ayağı ise Polonya’da gerçekleşecek.”

Okul Müdürü Kamil Görmüş “Practice Makes Perfect ' projemizin Polonya hareketliliğini gerçekleştirmek üzere 8 öğrenci ve 2 öğretmenle Polonya, Zgorzelec 'e gidildi. Polonya'nın ev sahipliğini yaptığı proje hareketliliğinde İspanyol, Çek, Polonyalı ve Türk öğrenci ve öğretmenler bir araya geldiler. Bir haftalık proje hareketliliği süresince başarılı çalışmalar yapıldı” dedi.

Koordinatör İngilizce Öğretmeni Muazzez Tikbaş' ise yaptığı açıklamada  “Bu projeye ile, öğrencilerin girişimci düşünce yapısını geliştirme, inovasyon çağında eleştirel düşünmelerini desteklemek, yaratıcıı yönlerini geliştirmek ve bu konuda rehberlik yapmak hedeflenmişti ve başarılı olundu. Öğrencileri başarıya götürecek anahtarlardan biri olan dijital yeterliliklerin gelişmesine ön ayak olundu ve yönlendirildi. Bu proje sayesinde eleştirel ve analitik düşünme yetileri gelişti ve bu şekilde gelecekteki iş hayatlarına hazırlanmış oldular” diye konuştu.

Ayrıca proje sayesinde yeni arkadaşlıklar kurdular, farklı kültürler tanıdılar, farklı kültürlere ait çalışma hayatı konusunda bilgiler edindiklerini söyleyen Pazar Fen Lisesi Okulu Müdürü Kamil Görmüş, “Öğrencilerin girişimcilik ve işgücüne etkin katılım yetkinlikleri geliştirildi, iş hayatını öğrenmelerine yardımcı olundu. Güzel ve başarılı çalışmalar yaptığımız için, okulumuzu, ilçemizi ve Ülkemizi başarılı çalışmalarla tanıttığımız için mutluyuz, gururluyuz.”dedi


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI